Šventinis biskvitas su sūdyta karamele, žemės riešutais ir sviestiniu kremu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Šventinis biskvitas su sūdyta karamele, žemės riešutais ir sviestiniu kremu

Nors šiam pyragui pagaminti reikia daug įvairių produktų ir kelių procesų, jis to vertas. Pagrindas yra biskvitas, kuriam reikia paruošti kremą, įdarą ir ganache, kad padengtų viršų. Tačiau rezultatas - labai skanus konditerijos gaminys, kuriame dera saldumas, sūdytos karamelės su žemės riešutais, kreminis kremas ir šokoladinis ganache. Žinoma, toks gaminys turi daug kalorijų, tačiau jį verta paruošti šventei.
Gaminimo laikas
390 min.
Laikas virtuvėje
150 min.
Kalorijos
375 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.71/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Šventinis biskvitas su sūdyta karamele, žemės riešutais ir sviestiniu kremu Žingsnis 1
Sumaišykite miltus, kakavą, druską ir sodą. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisos masės, supilkite augalinį aliejų ir pieną, tada dalimis - sausus ingredientus. Galiausiai įpilkite acto ir išmaišykite tešlą. Supilkite į formą su pergamentu ir siųskite keksą 50 minučių į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 2

Šventinis biskvitas su sūdyta karamele, žemės riešutais ir sviestiniu kremu Žingsnis 2
Biskvitą atvėsinkite formoje, tada išimkite ir supjaustykite į tris pyragėlius. Viršų palikite trupinius tortui papuošti.

Žingsnis 3

Šventinis biskvitas su sūdyta karamele, žemės riešutais ir sviestiniu kremu Žingsnis 3
Įdarą pagaminkite iš skrudintų žemės riešutų ir sūdytos karamelės. Sumaišykite juos ir palikite kambario temperatūroje.

Žingsnis 4

Šventinis biskvitas su sūdyta karamele, žemės riešutais ir sviestiniu kremu Žingsnis 4
Kremui minkštą sviestą su milteliniu cukrumi plakite mikseriu iki purumo. Sudėkite kreminį sūrį, išsukite iki purios masės ir atšaldykite.

Žingsnis 5

Šventinis biskvitas su sūdyta karamele, žemės riešutais ir sviestiniu kremu Žingsnis 5
Padėkite tortą ant lėkštės, pamirkykite jį bet kokiame sirupe, aptepkite kremu, padarykite kremo apvadą ir aptepkite tortą karamelės ir lazdyno riešutų įdaru. Uždenkite antrąjį tortą ir pakartokite. Trečiąjį tortą pamirkykite ir šonus aptepkite kremu. Palikite mirkti per naktį.

Žingsnis 6

Šventinis biskvitas su sūdyta karamele, žemės riešutais ir sviestiniu kremu Žingsnis 6
Gamindami ganache, ištirpinkite grietinėlę su šokoladu ir sviestu. Vieną valandą atšaldykite, tada suplakite. Paskirstykite ganache ant torto ir išlyginkite mentele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Kepimas orkaitėje, desertai, pyragaičių desertai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, užkandis, pyragai, sausainiai, Naujųjų metų desertai, receptų knyga

Kategorijos