Publikavimo data: 2025-08-19
Šventinis džiūvėsėlis su jūros gėrybėmis
Julienne yra vienas iš labiausiai paplitusių prancūzų virtuvės patiekalų. Paprastai jis ruošiamas ir parduodamas cocottes - specialiuose porcijiniuose induose. Pagrindiniai julienne ingredientai yra grybai, vištiena ir sūris. Tačiau šį kartą siūlome jums pasigaminti julienne su midijomis ir krevetėmis. Toks patiekalas papuoš šventinį stalą ir patiks svečiams. Be to, nereikėtų pamiršti apie jūros gėrybių, kuriose yra Omega-3 ir daug kitų naudingų medžiagų, naudą.
Žingsnis 1
Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir 3 min. pakepinkite svogūną. Sudėkite grybus ir kepkite dar 5-7 minutes, kol išgaruos skystis.
Žingsnis 2
Nulupkite krevetes. Krevetes ir midijas sudėkite ant krevečių ir grybų. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir viską sumaišykite. Kepkite 3-4 minutes.
Žingsnis 3
Susmulkinkite krapus. Į keptuvę įpilkite grietinės ir krapų. Gerai išmaišykite ir kaitinkite apie 1 minutę.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Įjunkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Paskleiskite džiūvėsėlius į karščiui atsparias formeles arba kokotines keptuves. Pabarstykite sūriu ir kepkite 15 minučių.
Kategorijos