Publikavimo data: 2025-08-19
Šviesos okroshka
Šis tradicinis nacionalinės rusų virtuvės patiekalas rimtai ir visam laikui įsitvirtino šiuolaikinėje namų virtuvėje. Skani ir sveika šaltoji sriuba ruošiama beveik kiekvienoje šeimoje. Vasarą ji mėgstama tarp pirmųjų patiekalų. Kiekviena šeimininkė koreguoja receptą, prideda savo mėgstamų produktų. Pagal mūsų receptą galėsite lengvai ir sveikai pasigaminti naminę okrošką.
Žingsnis 1
Kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu, užvirinkite ir po užvirimo virkite 10 minučių. Minutę palaikykite šaltame vandenyje ir nulupkite lukštus. Paruoštas bulves virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Paruoštą vištienos filė sudėkite į puodą su šaltu vandeniu. Pastatykite ant ugnies, užvirinkite, įberkite druskos ir lauro lapą ir virkite ant silpnos ugnies pusvalandį, kol suminkštės. Išimkite krūtinėlę iš puodo ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 3
Kietai virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais. Bulves ir agurkus supjaustykite panašaus dydžio kubeliais. Svogūną supjaustykite mažais žiedais. Atvėsusią vištienos krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, jie turi išlaikyti formą.
Žingsnis 4
Sudėkite visus paruoštus ingredientus į dubenį ir gerai išmaišykite. Sumaišykite kefyrą, išrūgas ir mineralinį vandenį. Supilkite šį mišinį ant okroškos ir gerai išmaišykite. Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite skonį įberdami druskos ir pipirų. Dėkite į šaldytuvą.
Kategorijos