Publikavimo data: 2024-06-12
Sviestiniai saldainiai
Karamelės receptą tikrai įvertins tie, kurie žino sovietinių saldumynų skonį. Šie saldumynai Rusijoje atsirado XX a. pradžioje. Pagal prancūzišką irisų receptą juos ruošęs konditeris tokį pavadinimą davė irisų gėlės garbei. Saldainiai buvo vertinami ir mėgstami. Laikui bėgant atsirado jo atmainų. Pagal oficialų sovietinį receptą irisai yra tam tikros rūšies pieniški saldainiai, kurie gaminami iš virtos masės. Klasikinė sudėtis: sviestas, pienas, cukrus.
Žingsnis 1
Ištirpinkite cukrų ir medų. Supilkite cukrų į nedidelį puodą, supilkite medų, išmaišykite ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Nuolat maišydami užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 5-7 minutes. Medus turėtų tapti gintarinės spalvos. Tada sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Sumaišykite medaus pagrindą su grietinėle. Supilkite grietinėlę į kitą puodą ir pastatykite ant ugnies. Karštą grietinėlę supilkite prie sviesto, gerai išmaišykite. Virkite nepamiršdami maišyti 3-4 minutes.
Žingsnis 3
Suformuokite skrudintuvus. Ištepkite formą augaliniu aliejumi, supilkite į ją masę ir 3-4 val. padėkite į šaldytuvą sukietėti. Atvėsusias kavas perkelkite ant pjaustymo lentelės ir supjaustykite kvadratėliais.
Kategorijos