Publikavimo data: 2024-02-04
Sviestinis sausainis receptas
Sviestinis biskvitas yra puikus pagrindas gardžiam pyragui. Jis gaminamas iš paprasčiausių produktų. Dėl tinkamo ingredientų derinio sviestinis biskvitas gaunamas sodrus ir puošnus. Todėl jį galima patiekti arbatai tiesiog tokį, koks yra, jo niekur nemirkius. Biskvitas šiame recepte ruošiamas iš geros kokybės sviesto. Į tešlą nereikėtų dėti tepamojo sviesto ar margarino. Sviestas sausainiams turi būti ištirpintas ir atvėsintas. Į tai atkreipkite ypatingą dėmesį.
Žingsnis 1
Kiaušinius ir sviestą iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jie būtų kambario temperatūros. Kiaušinius nuplaukite ir nusausinkite rankšluosčiu. Persijokite miltus per sietelį su soda. Atskirkite baltymus nuo trynių į skirtingus indus. Įjunkite orkaitę. Ji turėtų įkaisti iki 160 laipsnių. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės. Atidėkite į šalį. Į formą įdėkite kepimo popieriaus. Paruoškite maišytuvą.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti sviestinius sausainius. Tam paimkite baltymus ir plakite juos mikseriu 2 minutes, kol atsiras putų. Įberkite druskos. Po to plakite, kol pasirodys baltos, tirštos putos. Supilkite citrinos sultis. Išjunkite maišytuvą, kai tik mišinys bus standus. Maišytuvo ašmenys turi būti švarūs ir sausi, antraip baltymai nepakils.
Žingsnis 3
Išplakite trynius su cukrumi ir vanile. Jie turėtų tapti balti. Suberkite miltus ir sodą. Tai darykite atsargiai, maišydami mentele, kad sviestinis biskvitas gautųsi aukštas ir nenukristų. Masė turi gautis tiršta.
Žingsnis 4
Desertas ruošiamas su sviestu. Todėl nepamirškite šio ingrediento įmaišyti į tešlą su tryniais. Išmaišykite. Švelniai mentele įveskite išplaktus baltymus. sviestą ištirpinkite iš anksto, kad jis spėtų atvėsti.
Žingsnis 5
Pradėkite kepti desertą. Mūsų sviesto sausainių recepte nurodytas ingredientų kiekis skirtas 26 cm skersmens formai. Kad iš tešlos būtų pašalintas oro perteklius, pakelkite formą virš stalo ir numeskite ją ant stalviršio. Tai padarykite 2-3 kartus.
Žingsnis 6
Būsimą sviestinį sausainį pašaukite į orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 7
Paruoštus sausainius dėkite ant vielinio stovo. Kai jis atvės, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir 3-4 valandoms padėkite į šaldytuvą. Taip biskvitas išliks sultingas.
Žingsnis 8
Paruoštą sviestinį sausainį papuoškite cukraus pudra.
Kategorijos