Sviesto kremas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-10

Sviesto kremas receptas

Kad sviesto kremas būtų puikios konsistencijos, reikia naudoti sviestą be augalinių priedų, kurio riebumas ne mažesnis kaip 82 %. Jis turi būti kambario temperatūros, kitaip kremas bus su nemaloniais gumuliukais.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
478 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
39 g
Angliavandeniai
33 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sviesto kremas receptas Žingsnis 1
Likus 1-2 valandoms iki sviesto kremo gaminimo, pagrindinį ingredientą reikia išimti iš šaldytuvo. Plakant sviestas turi būti kambario temperatūros. Iš anksto atskirkite baltymus nuo trynių: perskelkite kiaušinį per pusę virš indo ir supilkite trynį iš vieno lukšto į kitą. Baltymai nutekės į indą. Būkite atsargūs: jei į masę pateks net nedidelis kiekis trynio, sviesto kremas nebus išplaktas tinkamos konsistencijos.

Žingsnis 2

Sviesto kremas receptas Žingsnis 2
Paruoškite baltymų pagrindą. Iš pradžių į gilų dubenį supilkite baltymus, nuolat maišydami suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Nuolat maišydami kaitinkite baltymus, kol cukrus ištirps. Baltymų pagrindą palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Patarimas: jei baltymai sutirštėjo, mišinį galima išmesti.

Žingsnis 3

Sviesto kremas receptas Žingsnis 3
Paruoškite tortui sviesto kremą. Atšaldytą baltymų pagrindą 10-15 min. plakite dubenyje iki standžių putų. Palaipsniui įmaišykite citrinos rūgštį, kad mišinys sutirštėtų. Tik tada nedidelėmis porcijomis sudėkite sviestą. Paruoštas sviesto kremas turi būti tirštas ir perlamutrinės spalvos. Jei paruošus desertą liko sviesto kremo, tiesiog užšaldykite jį, kol prireiks.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos