Svogūnų kalėjimas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Svogūnų kalėjimas

Svogūnų turia yra senas rusiškas patiekalas, kuris nepelnytai pamirštas. Kadaise ši sriuba, gaminama iš duonos gabalėlių, buvo labai populiari. Dabar šis patiekalas gali būti geras pasirinkimas pietums, kai nėra laiko ruošti sudėtingo "pirmojo". Pagal klasikinį "turi" receptą duona sutrupinama į kisielių, vandenį, pieną arba paprastą rūgpienį. Dažnai tokia duonos apkepėlė būdavo ruošiama su svogūnais. Būtent tokiu pavidalu siūlome ruošti šį patiekalą.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
56 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.26/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Svogūnų kalėjimas Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite krapus, svogūnus ir žaliuosius svogūnus.

Žingsnis 2

Svogūnų kalėjimas Žingsnis 2
Sudėkite duoną į kepimo formą ir 15-20 minučių džiovinkite orkaitėje.

Žingsnis 3

Svogūnų kalėjimas Žingsnis 3
Česnaką išspauskite per presą ir sumaišykite su druska. Duoną, susmulkintas žoleles, česnaką ir druską sudėkite į lėkštę. Išmaišykite ir supilkite girą.

Žingsnis 4

Svogūnų kalėjimas Žingsnis 4
Paruoštą biryu patiekite su grietine.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos