Publikavimo data: 2024-09-14
Svogūnų kalėjimas
Svogūnų turia yra senas rusiškas patiekalas, kuris nepelnytai pamirštas. Kadaise ši sriuba, gaminama iš duonos gabalėlių, buvo labai populiari. Dabar šis patiekalas gali būti geras pasirinkimas pietums, kai nėra laiko ruošti sudėtingo "pirmojo". Pagal klasikinį "turi" receptą duona sutrupinama į kisielių, vandenį, pieną arba paprastą rūgpienį. Dažnai tokia duonos apkepėlė būdavo ruošiama su svogūnais. Būtent tokiu pavidalu siūlome ruošti šį patiekalą.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite krapus, svogūnus ir žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 2
Sudėkite duoną į kepimo formą ir 15-20 minučių džiovinkite orkaitėje.
Žingsnis 3
Česnaką išspauskite per presą ir sumaišykite su druska. Duoną, susmulkintas žoleles, česnaką ir druską sudėkite į lėkštę. Išmaišykite ir supilkite girą.
Žingsnis 4
Paruoštą biryu patiekite su grietine.
Kategorijos