Publikavimo data: 2024-04-28
Svogūnų kišas
Iš Prancūzijos pas mus atkeliavo atviras pyragas su svogūnais - svogūnų kišas. Pagrindas - smėlinė tešla ir kiaušinių bei grietinėlės įdaras. Į įdarą pridėjus svogūnų, pyragas tampa nepaprastai aromatingas ir sultingas.
Žingsnis 1
Norėdami paruošti tešlą, iš anksto išsijokite miltus. Giliame dubenyje sumaišykite juos su sviestu, druska, kiaušinio tryniu ir lediniu vandeniu. Turėtų gautis elastinga tešla. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą per naktį.
Žingsnis 2
Plonai iškočiotą tešlą sudėkite į formą ir nupjaukite perteklinius kraštus. Visą paviršių subadykite šakute ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę 20 minučių. Tada atvėsinkite ir kepkite dar 10 minučių be preso.
Žingsnis 3
Svieste karamelizuokite svogūną, kol paruduos. Atskirame dubenyje sumaišykite pakepintus svogūnus, kiaušinius, varškę. Supilkite grietinėlę, įberkite čiobrelių ir žaliųjų svogūnų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Supilkite svogūnų mišinį į kišo pagrindą, ant viršaus uždėkite čiobrelių šakelę ir kepkite 170 °C temperatūroje 20-25 minutes.
Kategorijos