Svogūnų kišas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Svogūnų kišas

Iš Prancūzijos pas mus atkeliavo atviras pyragas su svogūnais - svogūnų kišas. Pagrindas - smėlinė tešla ir kiaušinių bei grietinėlės įdaras. Į įdarą pridėjus svogūnų, pyragas tampa nepaprastai aromatingas ir sultingas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
262 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 5/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Norėdami paruošti tešlą, iš anksto išsijokite miltus. Giliame dubenyje sumaišykite juos su sviestu, druska, kiaušinio tryniu ir lediniu vandeniu. Turėtų gautis elastinga tešla. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą per naktį.

Žingsnis 2

Plonai iškočiotą tešlą sudėkite į formą ir nupjaukite perteklinius kraštus. Visą paviršių subadykite šakute ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę 20 minučių. Tada atvėsinkite ir kepkite dar 10 minučių be preso.

Žingsnis 3

Svieste karamelizuokite svogūną, kol paruduos. Atskirame dubenyje sumaišykite pakepintus svogūnus, kiaušinius, varškę. Supilkite grietinėlę, įberkite čiobrelių ir žaliųjų svogūnų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 4

Supilkite svogūnų mišinį į kišo pagrindą, ant viršaus uždėkite čiobrelių šakelę ir kepkite 170 °C temperatūroje 20-25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos