Svogūnų kišas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Svogūnų kišas

Iš Prancūzijos pas mus atkeliavo atviras pyragas su svogūnais - svogūnų kišas. Pagrindas - smėlinė tešla ir kiaušinių bei grietinėlės įdaras. Į įdarą pridėjus svogūnų, pyragas tampa nepaprastai aromatingas ir sultingas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
262 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 5/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Norėdami paruošti tešlą, iš anksto išsijokite miltus. Giliame dubenyje sumaišykite juos su sviestu, druska, kiaušinio tryniu ir lediniu vandeniu. Turėtų gautis elastinga tešla. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą per naktį.

Žingsnis 2

Plonai iškočiotą tešlą sudėkite į formą ir nupjaukite perteklinius kraštus. Visą paviršių subadykite šakute ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę 20 minučių. Tada atvėsinkite ir kepkite dar 10 minučių be preso.

Žingsnis 3

Svieste karamelizuokite svogūną, kol paruduos. Atskirame dubenyje sumaišykite pakepintus svogūnus, kiaušinius, varškę. Supilkite grietinėlę, įberkite čiobrelių ir žaliųjų svogūnų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 4

Supilkite svogūnų mišinį į kišo pagrindą, ant viršaus uždėkite čiobrelių šakelę ir kepkite 170 °C temperatūroje 20-25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, kepimas orkaitėje, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pyragaičiai, sotūs pyragaičiai, kišas, receptų knyga, sūrio pyragaičiai, kepimas su sūriu, kepimas su sūriu, pyragaičiai su kiaušiniais, kišas su brokoliais, kepimas su kiaušiniais, sviesto pyragaičiai

Kategorijos