Publikavimo data: 2024-05-25
Tabuleh su pittitimus ir padažu
Tabouleh - apetitą žadinančios ir sultingos salotos, kilusios iš Rytų virtuvės. Paprastai patiekalas gaminamas iš bulguro, tačiau kartais naudojamas kuskusas arba pitiomas. Pagrindinės patiekalo sudedamosios dalys yra ptitim, daržovės, prieskoninės žolelės, džiovintos arba šviežios žolelės, druska ir alyvuogių aliejus. Jei pageidaujate, padažą galite keisti: įpilkite balzaminio arba vyno acto, laimo sulčių, aštriųjų pipirų. Tabouleh patiekiamas šaltas prieš karštus patiekalus arba kaip lengvas užkandis.
Žingsnis 1
Virkite ptitiam, kol išvirs 7-10 minučių.
Žingsnis 2
Pomidorus ir agurkus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Šiek tiek atvėsusį pattitiamą ir supjaustytas daržoves sumaišykite salotinėje, įberkite smulkintų petražolių, žaliųjų svogūnų ir mėtų lapelių.
Žingsnis 4
Sumaišykite citrinos sultis su prieskoniais, druska ir pipirais pagal skonį bei alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 5
Puoškite salotas.
Žingsnis 6
Patiekalas paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos