Publikavimo data: 2025-08-17
Tagliatelle makaronai su gorgonzolos sūriu ir graikiniais riešutais
Tagliatelle makaronai yra svarbus itališkos virtuvės pagrindas. Šis vertingas produktas verdamas, kepamas, skrudinamas, kepamas ir papildomas įvairiais padažais. Garsusis itališkas receptas, pagal kurį tagliatelle makaronai derinami su gorgonzolos sūriu ir graikiniais riešutais, pasižymi originalumu ir iš pažiūros įprastus produktus paverčia tikru meno kūriniu.
Žingsnis 1
Graikinius riešutus stambiai susmulkinkite peiliu ir pasiųskite kepti įkaitintoje keptuvėje be aliejaus. Graikinius riešutus 3-4 minutes džioviname ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Virkite tagliatelle makaronus verdančiame pasūdytame vandenyje apie 8 minutes ant vidutinės ugnies. Išvirusius makaronus išmeskite į sietelį ir lengvai perliekite šaltu vandeniu.
Žingsnis 3
Keptuvėje ant silpnos ugnies išlydykite sviestą, tada supilkite grietinėlę ir susmulkintą gorgonzolos sūrį. Viską kartu virkite, kol pasidarys vientisas, vienalytis padažas.
Žingsnis 4
Į padažą suberkite skrudintus riešutus ir susmulkintus žaliuosius svogūnus. Pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Į padažą sudėkite išvirtus makaronus ir pusę minutės patroškinkite.
Kategorijos