Publikavimo data: 2024-04-09
Tagliatelle su kalakutiena, mėlynuoju sūriu ir bazilikais
Tagliatelle - tai itališkų makaronų rūšis, tai 5-8 mm pločio juostelės. Šie makaronai puikiai dera su pomidorų ir grietinėlės padažais. Dažnai su tagliatelle gaminami garsieji Bolonijos makaronai. Šiandien siūlome jums pasigaminti labai skanių ir neįprastų makaronų su kalakutiena grietinėlės ir mėlynojo sūrio padaže. Makaronai gaunasi švelnūs, kreminiai ir nepakartojamo skonio. Šis patiekalas puikiai tiks itališko stiliaus vakarienei.
Žingsnis 1
Išvirkite tagliatelle makaronus pasūdytame vandenyje, kol jie taps al dente. Tuomet išvirusius makaronus nusausinkite sietelyje.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite česnaką. Kalakutienos filė supjaustykite plonais 3-4 mm storio griežinėliais. Smulkiai supjaustykite bazilikus.
Žingsnis 3
Alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną ir česnaką, kol taps auksiniai. Į keptuvę sudėkite kalakutieną ir kepkite 5 minutes, kol iškeps. Pagal skonį pagardinkite kalakutieną druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Supilkite į keptuvę grietinėlę ir 2-3 minutes pavirkite ant silpnos ugnies. Į keptuvę suberkite virtus makaronus ir smulkintus bazilikus.
Žingsnis 5
Švelniai išmaišykite makaronus ir nukelkite nuo ugnies. Sudėkite makaronus į lėkštę ir apibarstykite juos baltuoju sūriu. Papuoškite patiekalą vyšniniais pomidorais ir šviežiais baziliko lapeliais. Gero apetito!
Kategorijos