Publikavimo data: 2024-06-08
Tailandietiški kepti ryžiai su krevetėmis
Šis žemės ūkio augalas jau kelis tūkstančius metų yra vienas pagrindinių Kinijos ir Pietryčių Azijos šalių produktų, tačiau Rusijoje iki XIX a. pabaigos jis buvo vadinamas "saracėnų soromis". Įvairių šalių virtuvėse yra nacionalinių patiekalų, kurių pagrindą sudaro ryžiai: ispaniška paelija, itališkas rizotas, uzbekiškas plovas, tačiau vis dėlto daugiausia tokių patiekalų išrasta Rytų ir Pietryčių Azijos šalyse. Ne išimtis ir Tailandas - tailandietiški ryžiai gali tapti bet kurios šeimininkės firminiu patiekalu.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Ryžius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Virkite ant vidutinės ugnies apie 4-5 minutes, kol vanduo užvirs. Tada uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą ir virkite dar 10 minučių. Nuimkite nuo viryklės ir leiskite ryžiams prisitraukti.
Žingsnis 2
Apkepkite ingredientus. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir apie 5 min. pakepinkite morkas, česnakus ir pipirus. Tada sudėkite krevetes, žaliuosius žirnelius, druską, pipirus ir toliau kepkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami ir apversdami krevetes. Supilkite ryžius. įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki mažos ir dar 5 minutes virkite uždengę dangčiu. Nuimkite nuo ugnies.
Kategorijos