Publikavimo data: 2024-01-20
Tailando ryžiai su vištienos širdelėmis receptas
Tailando ryžiai su vištienos širdelėmis yra garsus tailandietiškas patiekalas. Šis patiekalas dėl imbiero ir sojų padažo yra sodraus skonio. Tailandietiškus vištienos širdeles labai lengva paruošti ir galima patiekti su įvairiais garnyrais. Šie ryžiai tinka tiek pietums, tiek šventiniam stalui ar net romantiškai vakarienei.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves ir vištienos širdeles ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite likusius recepte išvardytus ingredientus.
Žingsnis 2
Pašalinkite nuo paprikų kotelius ir supjaustykite jas smulkiais kubeliais. Česnaką susmulkinkite peiliu arba išspauskite per presą. Nulupkite imbierą ir stambiai sutarkuokite.
Žingsnis 3
Pirmiausia kelis kartus perplaukite ryžius, kad vanduo būtų skaidrus. Tada ryžius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu, palikite 15 minučių, tada nusausinkite per sietelį. Vėl užpilkite ryžius vandeniu puode. Pastatykite puodą ant ugnies. Užvirus ryžiams, virkite juos ant silpnos ugnies 15 minučių.
Žingsnis 4
Širdis nuplaukite, pašalinkite kraujagysles ir riebalus, supjaustykite ketvirčiais.
Žingsnis 5
Tada įkaitinkite aukštą keptuvę arba wok keptuvę su augaliniu aliejumi. Pakepinkite česnaką, pipirus ir imbierą 5 minutes. Tada sudėkite širdeles ir kiaušinius. Neleiskite kiaušiniams sulipti į vientisą masę. Viską kartu maišydami virkite 15 minučių.
Žingsnis 6
Tada į keptuvę suberkite ryžius, sojų padažą ir juoduosius pipirus. Išmaišykite. Virkite dar 7-10 minučių, ne ilgiau.
Žingsnis 7
Tailando stiliaus ryžiai paruošti. Prieš patiekdami papuoškite baltųjų sezamų sėklomis ir smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais.
Žingsnis 8
Ryžius patiekite mediniame dubenyje su bambukinėmis lazdelėmis ir trupučiu sojų padažo.
Kategorijos