Publikavimo data: 2024-06-12
Vištienos taco
Taco arba tacos yra klasikinis meksikietiškas patiekalas, žinomas visame pasaulyje. Nors pavadinimas skamba gana egzotiškai, apie šį patiekalą yra girdėjęs kiekvienas. Tai nedidelė kukurūzų arba kviečių tortilija, sulenkta per pusę. Į vidų tarp abiejų pusių dedama įvairių įdarų. Šiame recepte siūlome jums pasigaminti paprastus ir sočius tacos su vištienos, pupelių įdaru pomidorų padaže su avokadu ir sūriu. Pasirodys neįtikėtinai skanu!
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais arba pusžiedžiais. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais arba 1 cm pločio juostelėmis.
Žingsnis 3
Avokadą supjaustykite mažais griežinėliais. Apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus 5 minutes, kol jie taps auksinės spalvos, ant vidutinės ugnies. Tada į keptuvę sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite kartu su svogūnais dar 5 minutes.
Žingsnis 6
Į keptuvę suberkite smulkintus pomidorus, konservuotas pupeles, česnaką, druską, juoduosius ir raudonuosius pipirus pagal skonį. Išmaišykite ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies. Įdaras turėtų šiek tiek sutirštėti.
Žingsnis 7
Iš tortilijų išpjaukite 10-15 cm skersmens apskritimus. Taip pat galite naudoti paruoštas nedideles tortilijas tacos.
Žingsnis 8
Kepkite tortilijas ant sausos keptuvės, bet neperdžiovinkite.
Žingsnis 9
Paruoštas tortilijas padėkite ant lentos ir šiek tiek sulenkite per pusę. Atvėsusios jos įgaus galutinę formą.
Žingsnis 10
Takosus pripildykite vištienos, svogūnų ir pupelių įdaru. Į vidų įdėkite avokadą ir pabarstykite sūriu. Takosai paruošti. Mėgaukitės!
Kategorijos