Publikavimo data: 2024-03-29
Tandoor plokštainis
Uzbekų plokštainiai tanduro keptuvėje yra labai skanūs. Jie sėkmingai pakeičia duoną ir yra kepami specialioje krosnyje. Siūlome tandiro plokštainį kepti orkaitėje. Dėl tinkamo temperatūros režimo ir ruošiami kefyro tešlos pagrindu, plokštainiai gaunasi ne prastesni už uzbekiškus. Norint paruošti patiekalą pagal mūsų receptą, reikės geros kokybės sausų mielių. Tai garantija, kad tešla gerai pakils. Ji turi būti šviesiai geltonos spalvos, trapi, mielinio kvapo.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Į švarų dubenį supilkite kefyrą ir šiltą vandenį. Palikite 50 ml kefyro tortilijoms padengti. Gerai išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite druską, mieles, augalinį aliejų ir miltus. Iš pradžių išmaišykite šaukštu, o paskui rankomis užminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Pasirūpinkite, kad tešla pakiltų. Atsargiai perkelkite ją atgal į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.
Žingsnis 3
Kai keksiukų pagrindas padidės maždaug dvigubai, suminkykite tešlą rankomis. Padalykite ją į keturias lygias dalis. Suformuokite rutuliukus. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 220 laipsnių pagal Celsijų.
Žingsnis 4
Pereikite prie paskutinio gaminimo etapo. Sudėkite rutuliukus ant kepimo skardos ir uždenkite maistine plėvele. Palikite 15 minučių, kad tešla pakiltų. Nuimkite maistinę plėvelę. Formuokite tešlą pirštais spausdami rutuliukų centrą taip, kad šonai liktų aukšti. Šakute pradurkite bandelių vidurį, kad kepant jos neišsipūstų.
Žingsnis 5
Aptepkite pyragėlius likusiu kefyru ir pabarstykite sezamo sėklomis. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20-25 min.
Kategorijos