Tapijokos makaronai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Tapijokos makaronai

Natūralūs makaronai yra tradicinis Azijos virtuvės patiekalas, žinomas nuo senų laikų. Tešlą jam galima gaminti iš kelių ingredientų, tačiau siūlome išbandyti tapijokos ir ryžių miltų derinį. Kinai tiki, kad kuo ilgesni makaronai, tuo ilgesnis jų gyvenimas, todėl tešlą reikia iškočioti kuo ploniau. Tokie makaronai yra idealus garnyras prie aštrių azijietiškų ir panazijietiškų patiekalų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
139 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tapijokos makaronai Žingsnis 1
Nedideliame puode arba metaliniame dubenyje sumaišykite ryžių miltus, druską, aliejų ir vandenį. Dabar šį miltų mišinį virkite vandens vonelėje. Norėdami tai padaryti, į didesnį puodą įpilkite vandens maždaug iki pusės ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir į didįjį puodą įdėkite indą su miltais. Virkite 3 minutes nuolat maišydami.

Žingsnis 2

Tapijokos makaronai Žingsnis 2
Nuimkite dubenį su miltų mišiniu nuo ugnies ir palaipsniui įmaišykite į jį tapijokos miltus. Nepamirškite gerai išmaišyti.

Žingsnis 3

Tapijokos makaronai Žingsnis 3
Tešla turi būti tvirta. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 20 minučių.

Žingsnis 4

Tapijokos makaronai Žingsnis 4
Padalykite tešlą į 2 dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite plonu sluoksniu.

Žingsnis 5

Tapijokos makaronai Žingsnis 5
Supjaustykite tešlos plokšteles plonomis makaronų juostelėmis. Naudokite picos pjaustyklę arba specialų presą. Makaronai paruošti. Jei norite, galima šiek tiek pašildyti karštus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos