Publikavimo data: 2024-05-25
Tapijokos makaronai
Natūralūs makaronai yra tradicinis Azijos virtuvės patiekalas, žinomas nuo senų laikų. Tešlą jam galima gaminti iš kelių ingredientų, tačiau siūlome išbandyti tapijokos ir ryžių miltų derinį. Kinai tiki, kad kuo ilgesni makaronai, tuo ilgesnis jų gyvenimas, todėl tešlą reikia iškočioti kuo ploniau. Tokie makaronai yra idealus garnyras prie aštrių azijietiškų ir panazijietiškų patiekalų.
Žingsnis 1
Nedideliame puode arba metaliniame dubenyje sumaišykite ryžių miltus, druską, aliejų ir vandenį. Dabar šį miltų mišinį virkite vandens vonelėje. Norėdami tai padaryti, į didesnį puodą įpilkite vandens maždaug iki pusės ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir į didįjį puodą įdėkite indą su miltais. Virkite 3 minutes nuolat maišydami.
Žingsnis 2
Nuimkite dubenį su miltų mišiniu nuo ugnies ir palaipsniui įmaišykite į jį tapijokos miltus. Nepamirškite gerai išmaišyti.
Žingsnis 3
Tešla turi būti tvirta. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 20 minučių.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į 2 dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite plonu sluoksniu.
Žingsnis 5
Supjaustykite tešlos plokšteles plonomis makaronų juostelėmis. Naudokite picos pjaustyklę arba specialų presą. Makaronai paruošti. Jei norite, galima šiek tiek pašildyti karštus.
Kategorijos