Publikavimo data: 2024-03-30
Tartaro padažas
Tikriausiai visi yra bandę klasikinį prancūzišką tartar padažą. Jis yra rūgščiai sūrus, pikantiško skonio ir švelnios konsistencijos. Tartaras tinka su garuose virtais patiekalais, mėsa, žuvimi ir bulvėmis. Pasigaminti tartarą namuose visai nesudėtinga. Jam pagaminti tereikia kelių bet kuriame prekybos centre parduodamų ingredientų. Klasikinis padažas ruošiamas iš alyvuogių aliejaus, tačiau jį galite pakeisti saulėgrąžų aliejumi.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Išvirkite du kietai virtus kiaušinius. Nulupkite lukštus, atvėsinkite ir atskirkite baltymus nuo trynių. Į gilią stiklinę arba litrinį stiklainį sudėkite du virtus trynius, vieną šviežią kiaušinį ir garstyčias. Įpilkite augalinio aliejaus. Maišytuvu plakite masę, kol ji sutirštės. Įpilkite citrinos sulčių. Alyvuoges, kaparėlius, kornišonus ir česnaką supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite juos į masę ir maišytuvu išmaišykite iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos