Publikavimo data: 2024-09-14
Tėčio trupinių plovo receptas
Mano tėčio receptas. Paruošti plovą yra lengviau, nei atrodo. Šis plovas visada būna sotus, trapus ir labai skanus, rekomenduoju visiems jį išbandyti!
Žingsnis 1
Ryžius nuplaukite ir užpilkite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Kol ryžiai mirksta, nulupkite svogūnus ir morkas, pakepinkite svogūnus aliejuje, kol taps auksinės spalvos, tada sudėkite morkas, taip pat pakepinkite, tada sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytą mėsą ir taip pat, kartkartėmis pamaišydami, pakepinkite.
Žingsnis 3
Kai svogūnai, morkos ir mėsa įkaista, laikas nusausinti ryžius; ryžius reikia sudėti lygiu sluoksniu ant mėsos, svogūnų ir morkų. Ryžių sluoksnis bus plonas, maždaug 1 cm, jis turi būti toks, tada viskas bus subalansuota: verdant ryžiai išbrinks ir jų bus daugiau, mėsa atiduos sultis ir jų bus mažiau, galiausiai viskas bus harmoninga.
Žingsnis 4
Į stiklinę švaraus šalto vandens įberkite 1,5 arbatinio šaukštelio druskos arba 1 arbatinį šaukštelį, jei mėgstate mažiau sūrius patiekalus. Išmaišykite ir atsargiai užpilkite sūrymą ant plovo, kad mėsos ir ryžių sluoksniai nebūtų nuplauti.
Žingsnis 5
Ant ryžių sudėkite nesmulkintas česnako skilteles, lauro lapus, juodųjų pipirų žirnelius ir citras. Uždenkite dangčiu. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol ryžiai sugers visą vandenį.
Kategorijos