Publikavimo data: 2025-08-19
Temperamentinga feijoada
Feijoada yra tradicinis portugalų patiekalas. Jį labai paprasta paruošti ir jis yra ryškaus skonio. Kalbant apie išvaizdą, ją greičiausiai galima apibūdinti kaip nuobodžią ir niekuo neišsiskiriančią. Yra įvairių šio patiekalo kilmės versijų. Pagal pirmąją, jį sugalvojo Afrikos vergai: jie troškino juodąsias pupeles su kiaulienos atraižomis. Pagal kitą versiją Feijoada atkeliavo iš Europos. Bet kuriuo atveju patiekalas labai skanus ir lengvai paruošiamas.
Žingsnis 1
Sudėkite pupeles į puodą, užpilkite vandeniu ir statykite ant didelės ugnies. Kai pupelės užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite, kol suminkštės (apie 40 minučių).
Žingsnis 2
Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į katilą su karštu aliejumi. Kepkite apie tris minutes, kol taps auksinės spalvos. Iš aitriųjų paprikų pašalinkite šerdį. Paruoštas paprikas supjaustykite griežinėliais ir sudėkite prie svogūnų. Įpilkite pomidorų pastos. Troškinkite apie 5 minutes.
Žingsnis 3
Po 5 minučių į svogūnus supilkite raudonąjį vyną ir raudonėlį. Kelias minutes troškinkite kartu su daržovėmis, kad vynas šiek tiek išgaruotų.
Žingsnis 4
Nusunkite likusį vandenį iš virtų pupelių ir supilkite į vyno ir daržovių mišinį. Uždenkite dangčiu ir virkite 10 minučių.
Kategorijos