Temperamentinga feijoada pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Temperamentinga feijoada

Feijoada yra tradicinis portugalų patiekalas. Jį labai paprasta paruošti ir jis yra ryškaus skonio. Kalbant apie išvaizdą, ją greičiausiai galima apibūdinti kaip nuobodžią ir niekuo neišsiskiriančią. Yra įvairių šio patiekalo kilmės versijų. Pagal pirmąją, jį sugalvojo Afrikos vergai: jie troškino juodąsias pupeles su kiaulienos atraižomis. Pagal kitą versiją Feijoada atkeliavo iš Europos. Bet kuriuo atveju patiekalas labai skanus ir lengvai paruošiamas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
171 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.05/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Temperamentinga feijoada Žingsnis 1
Sudėkite pupeles į puodą, užpilkite vandeniu ir statykite ant didelės ugnies. Kai pupelės užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite, kol suminkštės (apie 40 minučių).

Žingsnis 2

Temperamentinga feijoada Žingsnis 2
Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į katilą su karštu aliejumi. Kepkite apie tris minutes, kol taps auksinės spalvos. Iš aitriųjų paprikų pašalinkite šerdį. Paruoštas paprikas supjaustykite griežinėliais ir sudėkite prie svogūnų. Įpilkite pomidorų pastos. Troškinkite apie 5 minutes.

Žingsnis 3

Temperamentinga feijoada Žingsnis 3
Po 5 minučių į svogūnus supilkite raudonąjį vyną ir raudonėlį. Kelias minutes troškinkite kartu su daržovėmis, kad vynas šiek tiek išgaruotų.

Žingsnis 4

Temperamentinga feijoada Žingsnis 4
Nusunkite likusį vandenį iš virtų pupelių ir supilkite į vyno ir daržovių mišinį. Uždenkite dangčiu ir virkite 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos