Publikavimo data: 2024-06-15
Tempura daržovės
Tešloje keptos daržovės - originalus savarankiškas patiekalas ir įdomus garnyras prie mėsos, žuvies ar paukštienos. Šiam receptui galite naudoti bet kokias daržoves pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite plonais griežinėliais, pievagrybius padalykite žiedynais, brokolius supjaustykite išilgai žiedynų, kad susidarytų ilgi griežinėliai, cukiniją supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 2
Augalinį aliejų įkaitinkite iki 160 °C temperatūros.
Žingsnis 3
Persijokite miltus per sietelį. Atšaldytą vandenį ir kiaušinio trynį sumaišykite plaktuvu. Atsargiai įmaišykite visus miltus, geriausia - lazdelėmis arba šakute, kad glitimas tešloje neatsipalaiduotų.
Žingsnis 4
Aliejų įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 5
Paruoštas daržoves pamerkite į tešlą ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Iškeptas daržoves perkelkite į lėkštę su servetėle.
Kategorijos