Publikavimo data: 2025-08-17
Terinas su braškėmis ir bananais
Neįprastas desertas su braškėmis ir bananais tikrai patrauks dėmesį. Terinas - tai patiekalas, gaminamas ne tik iš vaisių ir uogų, bet ir iš žuvies bei mėsos. Tai kažkas tarpinio tarp pašteto ir troškinio. Dėl želatinos desertas pjaustant nesuyra ir gali būti patiekiamas kaip pyragas. Jis būna vidutiniškai saldus, švelnios konsistencijos ir malonaus skonio. Terrine galima patiekti karštą arba šaltą.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti terinos pagrindą. Į dubenį sudėkite želatiną ir vandenį. Sumaišykite ir palikite kelioms minutėms. Varškę, grietinę, cukrų ir vanilę sudėkite į maišytuvą. Sumaišykite iki vientisos masės. Sutrinkite vieną bananą ir įmaišykite į varškės masę. Tada palaipsniui supilkite želatinos mišinį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite teriną. ¾ visų braškių supjaustykite kubeliais. Likusias uogas perpjaukite per pusę. Bananą supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite kubeliais supjaustytus vaisius į varškės pagrindą ir atsargiai išmaišykite. Grietinėlę plakite, kol taps tiršta. Supilkite į varškę ir atsargiai išmaišykite. Paskleiskite braškių puseles ant kepimo formos dugno. Ant viršaus supilkite varškės masę ir tolygiai paskirstykite po formą. Dėkite teriną į šaldytuvą 4 valandoms.
Kategorijos