Terinas su daržovėmis ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Terinas su daržovėmis ir sūriu

Terinas - paprastas prancūziškas patiekalas, panašus į troškinį ir paštetą. Terinas gaminamas iš maltos mėsos arba smulkintos žuvies. Kartais į patiekalą įdedama aspiko arba šoninės, kad jis būtų sultingas. Tai labai minkštas ir švelnus patiekalas, kuris gali nustebinti svečius. Daržovės ir sūris neleis šiam terrinui išsausėti ir suteiks sultingumo.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
142 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Terinas su daržovėmis ir sūriu Žingsnis 1
Mėsą sudėkite į gilų dubenį. Į maltą mėsą sudėkite daržovių mišinį ir 2/3 sūrio. Nulupkite svogūną, smulkiai jį supjaustykite ir sudėkite į likusius ingredientus. Pagardinkite druska ir prieskoniais.

Žingsnis 2

Terinas su daržovėmis ir sūriu Žingsnis 2
Supilkite grietinėlę į dubenį ir įmuškite į ją kiaušinį. Pagardinkite druska ir suberkite prieskonius. Suplakite plaktuvu.

Žingsnis 3

Terinas su daržovėmis ir sūriu Žingsnis 3
Sumaišykite mėsos mišinį ir grietinėlę. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir sudėkite paruoštą mišinį. Kepkite pusvalandį 200 laipsnių temperatūroje. Apibarstykite likusiu sūriu ir porai minučių įdėkite į orkaitę, kad sūris išsilydytų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos