Publikavimo data: 2025-08-18
Terinas su daržovėmis ir sūriu
Terinas - paprastas prancūziškas patiekalas, panašus į troškinį ir paštetą. Terinas gaminamas iš maltos mėsos arba smulkintos žuvies. Kartais į patiekalą įdedama aspiko arba šoninės, kad jis būtų sultingas. Tai labai minkštas ir švelnus patiekalas, kuris gali nustebinti svečius. Daržovės ir sūris neleis šiam terrinui išsausėti ir suteiks sultingumo.
Žingsnis 1
Mėsą sudėkite į gilų dubenį. Į maltą mėsą sudėkite daržovių mišinį ir 2/3 sūrio. Nulupkite svogūną, smulkiai jį supjaustykite ir sudėkite į likusius ingredientus. Pagardinkite druska ir prieskoniais.
Žingsnis 2
Supilkite grietinėlę į dubenį ir įmuškite į ją kiaušinį. Pagardinkite druska ir suberkite prieskonius. Suplakite plaktuvu.
Žingsnis 3
Sumaišykite mėsos mišinį ir grietinėlę. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir sudėkite paruoštą mišinį. Kepkite pusvalandį 200 laipsnių temperatūroje. Apibarstykite likusiu sūriu ir porai minučių įdėkite į orkaitę, kad sūris išsilydytų.
Kategorijos