Publikavimo data: 2025-08-17
Terinas su kumpiu ir pistacijomis
Terinas - originalus užkandis, kilęs iš Prancūzijos. Terino tekstūra yra šiek tiek stambesnė nei pašteto, mėsos terinas gaminamas iš įvairių rūšių mėsos arba jų derinių. Jam paruošti prireiks laiko, tačiau rezultatas jums patiks. Pagaminkime pikantišką vištienos teriną su kumpiu, šonine ir pistacijomis.
Žingsnis 1
Nupjaukite mėsą nuo kaulo, pašalinkite odą, supjaustykite filė gabalėliais ir susmulkinkite juos blenderiu kartu su svogūnu ir česnaku.
Žingsnis 2
Supilkite grietinėlę ant džiūvėsėlių ir leiskite jiems suminkštėti ir įsigerti.
Žingsnis 3
Išlukštenkite pistacijas iš kevalų, užpilkite jas verdančiu vandeniu ir palikite porai minučių, tada nusausinkite ir nuimkite odeles. Susmulkinkite jas kočėlu.
Žingsnis 4
Dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, džiūvėsėlius, kiaušinius, druską, pipirus ir prieskonius. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Supjaustykite kumpį kubeliais ir sudėkite į maltą mėsą, tada suberkite susmulkintas pistacijas ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 6
Šoninę išilgai supjaustykite plonais griežinėliais, jais išklokite kepimo indą, sudėkite maltą mėsą ir vėl išklokite šonine. Kepkite teriną 40 minučių 190 °C temperatūroje.
Kategorijos