Publikavimo data: 2025-08-19
Terinas su vaivorykštiniu upėtakiu ir kalmarais
Vaivorykštinis upėtakis yra labai sveikas produktas, kuriame gausu Omega-3, fosforo, cinko, magnio, geležies ir kalio. Be to, šios žuvies mėsoje yra vitaminų A, D, E ir B grupės vitaminų. Vaivorykštinis upėtakis naudojamas įvairiems patiekalams gaminti, kepamas, kepamas, dedamas į salotas, sūdomas ir rūkomas. Jis tinka bet kokio pavidalo, o jei norite iš vaivorykštinio upėtakio pagaminti originalų patiekalą, patariame išbandyti teriną. Tai garsus prancūziškas patiekalas, panašus ir į troškinį, ir į paštetą. Kaip jį pagaminti, papasakosime mūsų recepte.
Žingsnis 1
Vaivorykštinio upėtakio filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, pagardinkite druska bei prieskoniais ir susmulkinkite blenderiu arba mėsmale. Neišjungdami blenderio, į dubenį su žuvimi supilkite kiaušinių baltymus ir grietinėlę. Plakite dideliu greičiu, kol mišinys taps panašus į suflė. Nuplaukite ir susmulkinkite krapus ir įmaišykite į žuvies suflė.
Žingsnis 2
Atšildytus kalmarus nuvalykite nuo plėvelės ir vidaus, 2-3 minutes pavirkite pasūdytame verdančiame vandenyje ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Sviestu arba alyvuogių aliejumi ištepkite nedidelį orkaitės indą ir sudėkite į jį dalį žuvies suflė, tada sluoksniuokite kalmarus ir vėl žuvies suflė. Sluoksnių skaičius priklauso nuo formos aukščio. Svarbu, kad viršutinis sluoksnis būtų žuvies.
Žingsnis 4
Uždenkite formą folija ir 50 minučių pašaukite į 190 ℃ įkaitintą orkaitę. Tada nuimkite foliją ir dar 5-7 minutes palikite kepinio viršų paruduoti.
Kategorijos