Terinas su vaivorykštiniu upėtakiu ir kalmarais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Terinas su vaivorykštiniu upėtakiu ir kalmarais

Vaivorykštinis upėtakis yra labai sveikas produktas, kuriame gausu Omega-3, fosforo, cinko, magnio, geležies ir kalio. Be to, šios žuvies mėsoje yra vitaminų A, D, E ir B grupės vitaminų. Vaivorykštinis upėtakis naudojamas įvairiems patiekalams gaminti, kepamas, kepamas, dedamas į salotas, sūdomas ir rūkomas. Jis tinka bet kokio pavidalo, o jei norite iš vaivorykštinio upėtakio pagaminti originalų patiekalą, patariame išbandyti teriną. Tai garsus prancūziškas patiekalas, panašus ir į troškinį, ir į paštetą. Kaip jį pagaminti, papasakosime mūsų recepte.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
129 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.18/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Terinas su vaivorykštiniu upėtakiu ir kalmarais Žingsnis 1
Vaivorykštinio upėtakio filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, pagardinkite druska bei prieskoniais ir susmulkinkite blenderiu arba mėsmale. Neišjungdami blenderio, į dubenį su žuvimi supilkite kiaušinių baltymus ir grietinėlę. Plakite dideliu greičiu, kol mišinys taps panašus į suflė. Nuplaukite ir susmulkinkite krapus ir įmaišykite į žuvies suflė.

Žingsnis 2

Terinas su vaivorykštiniu upėtakiu ir kalmarais Žingsnis 2
Atšildytus kalmarus nuvalykite nuo plėvelės ir vidaus, 2-3 minutes pavirkite pasūdytame verdančiame vandenyje ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 3

Terinas su vaivorykštiniu upėtakiu ir kalmarais Žingsnis 3
Sviestu arba alyvuogių aliejumi ištepkite nedidelį orkaitės indą ir sudėkite į jį dalį žuvies suflė, tada sluoksniuokite kalmarus ir vėl žuvies suflė. Sluoksnių skaičius priklauso nuo formos aukščio. Svarbu, kad viršutinis sluoksnis būtų žuvies.

Žingsnis 4

Terinas su vaivorykštiniu upėtakiu ir kalmarais Žingsnis 4
Uždenkite formą folija ir 50 minučių pašaukite į 190 ℃ įkaitintą orkaitę. Tada nuimkite foliją ir dar 5-7 minutes palikite kepinio viršų paruduoti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos