Terinas su vištiena, šonine ir kumpiu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Terinas su vištiena, šonine ir kumpiu

Terinas - išskirtinis prancūziškas patiekalas, patiekiamas šaltas, supjaustytas plonais griežinėliais. Šis patiekalas - tai keptas mėsos arba žuvies paštetas, kurio viršus visada turi traškią plutelę, o vidus yra labai minkštas ir sultingas. Ypač skanu teriną kepti labai plonose šoninės riekelėse, patiekalas tampa sotus, puošnus. Tai kaip tik tai, ko reikia šventiniam stalui.
Gaminimo laikas
360 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
238 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Terinas su vištiena, šonine ir kumpiu Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonais griežinėliais kaip kotletams ir iš vienos pusės pamuškite plaktuku arba mediniu smeigtuku. Pagardinkite druska, pasūdykite ir atidėkite į šalį.

Žingsnis 2

Terinas su vištiena, šonine ir kumpiu Žingsnis 2
Šakute arba plaktuvu suplakite 4 vištų kiaušinius. Suberkite miltus, druską, pipirus ir žoleles. Gerai išmaišykite. Tešla turi būti panaši į skystą grietinę, jei reikia, įpilkite 1-2 valgomuosius šaukštus ledinio vandens.

Žingsnis 3

Terinas su vištiena, šonine ir kumpiu Žingsnis 3
Šoninę ir kumpį supjaustykite plonais griežinėliais. Tuomet sudėkite šoninę taip, kad ji uždengtų visas terinos puses. Tai suteiks terinai ypatingo traškumo.

Žingsnis 4

Terinas su vištiena, šonine ir kumpiu Žingsnis 4
Tada pakaitomis merkite vištienos filė į tešlą ir vienu sluoksniu dėkite į formą. Kitas sluoksnis - kumpis, o tada kietasis sūris. Sluoksnius pakartokite taip, kad paskutinis sluoksnis būtų vištienos filė.

Žingsnis 5

Terinas su vištiena, šonine ir kumpiu Žingsnis 5
Vištienos kiaušinį sumaišykite su grietinėle ir paprika ir supilkite mišinį į formą. Mėsą uždenkite šonine ir formą uždenkite folija.

Žingsnis 6

Terinas su vištiena, šonine ir kumpiu Žingsnis 6
Kepkite 180 ℃ temperatūros orkaitėje 30-40 minučių. Po to išimkite teriną iš orkaitės ir palikite 3 valandas kambario temperatūroje, tada dar 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos