Publikavimo data: 2025-08-20
Terinas su vištiena, šonine ir kumpiu
Terinas - išskirtinis prancūziškas patiekalas, patiekiamas šaltas, supjaustytas plonais griežinėliais. Šis patiekalas - tai keptas mėsos arba žuvies paštetas, kurio viršus visada turi traškią plutelę, o vidus yra labai minkštas ir sultingas. Ypač skanu teriną kepti labai plonose šoninės riekelėse, patiekalas tampa sotus, puošnus. Tai kaip tik tai, ko reikia šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonais griežinėliais kaip kotletams ir iš vienos pusės pamuškite plaktuku arba mediniu smeigtuku. Pagardinkite druska, pasūdykite ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Šakute arba plaktuvu suplakite 4 vištų kiaušinius. Suberkite miltus, druską, pipirus ir žoleles. Gerai išmaišykite. Tešla turi būti panaši į skystą grietinę, jei reikia, įpilkite 1-2 valgomuosius šaukštus ledinio vandens.
Žingsnis 3
Šoninę ir kumpį supjaustykite plonais griežinėliais. Tuomet sudėkite šoninę taip, kad ji uždengtų visas terinos puses. Tai suteiks terinai ypatingo traškumo.
Žingsnis 4
Tada pakaitomis merkite vištienos filė į tešlą ir vienu sluoksniu dėkite į formą. Kitas sluoksnis - kumpis, o tada kietasis sūris. Sluoksnius pakartokite taip, kad paskutinis sluoksnis būtų vištienos filė.
Žingsnis 5
Vištienos kiaušinį sumaišykite su grietinėle ir paprika ir supilkite mišinį į formą. Mėsą uždenkite šonine ir formą uždenkite folija.
Žingsnis 6
Kepkite 180 ℃ temperatūros orkaitėje 30-40 minučių. Po to išimkite teriną iš orkaitės ir palikite 3 valandas kambario temperatūroje, tada dar 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos