Publikavimo data: 2024-06-23
Tešla voveraitėms
"Volovane" yra gana lengvai paruošiamas ir įspūdingas prancūziškas užkandis. Jas galima pripildyti bet kuo - salotomis, daržovėmis, jūros gėrybėmis, paštetais, mėsos ir vaisių desertais. Pagrindas - sluoksniuota tešla. Jos galima nusipirkti parduotuvėje, tačiau geriau pasiruošti patiems, kad būtumėte tikri dėl kokybės. Prancūziškiems tartaletams gaminti tinka ir mielinė, ir bemielė sluoksniuota tešla. Antrasis variantas reikalauja mažiau darbo.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą be mielių. Įmuškite kiaušinį, atskirkite baltymą nuo trynio. Kiaušinio baltymą šiek tiek suplakite. Į vandenį įberkite druskos ir citrinos sulčių ir gerai išmaišykite. Miltus persijokite per sietelį ant darbo paviršiaus. Padarykite iš jų nedidelį gumulą, centre suformuokite duobutę. Į duobutę lėtai pilkite vandenį ir sumaišykite jį su miltais. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu. Sviestą padalykite į penkis gabalėlius. Vieną gabalėlį sviesto įtrinkite ir kelis kartus perlenkite, iškočiokite. Tą pačią procedūrą pakartokite su likusiais produktais. Dabar tešlą reikia atvėsinti. Norėdami tai padaryti, padėkite ją 2 valandoms į šaltą vietą.
Žingsnis 2
Paruoškite orlaides. Tam paimkite dvi skirtingo skersmens stiklines. Iškočiokite tešlą. Iš stiklinės išpjaukite 20 apskritimų. Iš pusės jų, naudodami mažesnę stiklinę, išpjaukite 10 mažesnių apskritimų. Turėsite apskritimus, kurie bus vol-au-vents sienelės. Didžiuosius apskritimus - dugnus patepkite baltymu. Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę. Kepkite vol-au-vents 20 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos