Publikavimo data: 2024-06-23
Tešlos voliotės
Volovanai yra 4-20 cm skersmens krepšiai. Dažniausiai jie gaminami labai maži. Šis kepinys buvo išrastas Prancūzijoje XIX a. viduryje. Jie gaminami iš sluoksniuotos tešlos, kuri pakyla orkaitėje. Savo forma jie primena bokštelius. Siekiant įvairovės, volovanams suteikiama aštuonkampio arba šešiakampio forma. Kai reikia paruošti karštą užkandį, paruošti volovanai pripildomi ir vėl dedami į orkaitę.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį įpilkite pusę puodelio vandens. Suberkite druską ir maišykite, kol ji ištirps. Įpilkite citrinos sulčių. Sumaišykite vandenį ir miltus. Iš miltų padarykite gumulą ir jo viduryje - įdubimą. Palaipsniui supilkite vandenį į įdubimą, maišydami su miltais. Iškočiokite tešlą. Paimkite tarką ir sutarkuokite vieną gabalėlį sviesto. Tolygiai paskleiskite jį ant tešlos. Sulenkite tešlą į keturias dalis ir vėl iškočiokite. Šią procedūrą pakartokite su visais sviesto gabalėliais. Dėkite tešlą į šaldytuvą pusantros valandos.
Žingsnis 2
Suformuokite vol-au-vents ir iškepkite. Pabarstykite darbo paviršių miltais. Padalykite tešlą į 2 dalis ir vieną iš jų iškočiokite. Naudodami specialias formeles arba stiklines išpjaukite apskritimus. Sudėkite juos ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir patepkite kiaušiniu. Iškočiokite antrąją tešlos dalį ir išpjaukite tokius pačius apskritimus. Tada, naudodami mažesnę formą, iš jų išpjaudami vidurį padarykite žiedus. Žiedus dėkite ant apskritimų. Dėkite kepimo skardą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.
Kategorijos