Publikavimo data: 2024-05-20
Tikras osetinų pyragas su bulvėmis ir sūriu
Tikras osetinų pyragas su bulvėmis ir sūriu - tai plokštainis, pagamintas iš minkštos, oro ir plonos tešlos su daug įdaro. Tokį pyragą galite pasigaminti bet kokia proga: bent jau užkandžiui arba šventei. Pagal klasikinį receptą įdarui naudojami trys ingredientai: bulvės, sūris ir žolelės, tačiau pagal savo skonį galite pridėti prieskonių, mėsos ir kitų daržovių. Jei tešlos ir įdaro yra daug, kitus pyragus formuokite, kol orkaitėje kepa ankstesnis. Nebūtina visų pyragų gaminti iš anksto.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą Osetijos pyragui. Pieną pašildykite iki 38-40 °C temperatūros. Į pieną suberkite mieles ir cukrų ir gerai išmaišykite. Palikite 15 minučių pastovėti. Pamažu į tešlą nuolat maišydami įmaišykite miltus, suberkite druską ir sviestą. Tešlą minkykite 15 minučių. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite kilti 1,5 valandos.
Žingsnis 2
Sudėkite įdarui skirtus ingredientus. Bulves stambiai supjaustykite, virkite 30 minučių, kai išvirs, pasūdykite, nusausinkite ir sutrinkite trintuvu. Į dar karštas bulves sudėkite sūrį ir sviestą. Į įdarą įberkite krapų. Viską sumaišykite.
Žingsnis 3
Pagaminkite pyragus. Padalykite tešlą į tris lygias dalis. Kiekvieną dalį rankomis ištempkite į plokščią duoną. Į vidurį įdėkite trečdalį įdaro. Pakelkite tešlos kraštus ir suimkite juos virš įdaro. Gautą "mazgą" susukite kočėlu į plokštainį. Viršuje centre padarykite skylutę garams išeiti. Padėkite pyragą ant plokščios kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kol kepa vienas pyragas, suformuokite kitą.
Kategorijos