Tilapija su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-24

Tilapija su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais

Tilapija yra unikali žuvis savo savybėmis. Jos baltoje mėsoje yra daug baltymų ir mažai riebalų. Šioje žuvyje beveik nėra kaulų, todėl ji yra idealus patiekalas vaikams. Tilapijos likučius galima padėti į šaldytuvą nesibaiminant, kad žuvis praras savo skonines savybes, nes pašildyta tilapija nė kiek nenusileidžia ką tik išvirtai. Pagal mūsų receptą siūlome šią žuvį kepti ant grotelių, papildydami ją žalių daržovių garnyru.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
111 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, sezamas, žuvis, kiaušinis
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tilapija su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais Žingsnis 1
Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite ir šiek tiek pasūdykite. Atsargiai suberkite briuselinius kopūstus į verdantį vandenį, sumažinkite ugnį ir virkite juos 5 minutes. Tada nusausinkite kopūstus į sietelį ir leiskite nutekėti vandens pertekliui.

Žingsnis 2

Tilapija su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais Žingsnis 2
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 3

Tilapija su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite kopūstus ir 5 minutes kepkite daržoves ant vidutinės ugnies. Tada į kopūstus sudėkite česnaką ir kepkite, kol kopūstai įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 4

Tilapija su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais Žingsnis 4
Cukinijas supjaustykite apskritais griežinėliais. Įkaitinkite grilio keptuvę su sviestu. Sudėkite cukinijas ant grotelių ir kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 5

Tilapija su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais Žingsnis 5
Į dubenį įmuškite kiaušinį ir suplakite jį šakute. Žuvį pamerkite į kiaušinį iš abiejų pusių.

Žingsnis 6

Tilapija su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais Žingsnis 6
Nuimkite cukinijas nuo kaitlentės. Žuvį pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, tada apvoliokite sezamo sėklose ir dėkite ant grotelių. Tilapiją kepkite ant grotelių po 5 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinė.

Žingsnis 7

Tilapija su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais Žingsnis 7
Sudėkite visus ingredientus į lėkštę. Apšlakstykite patiekalą česnakiniu briuselinių kopūstų aliejumi ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos