Publikavimo data: 2024-03-24
Tilapija su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais
Tilapija yra unikali žuvis savo savybėmis. Jos baltoje mėsoje yra daug baltymų ir mažai riebalų. Šioje žuvyje beveik nėra kaulų, todėl ji yra idealus patiekalas vaikams. Tilapijos likučius galima padėti į šaldytuvą nesibaiminant, kad žuvis praras savo skonines savybes, nes pašildyta tilapija nė kiek nenusileidžia ką tik išvirtai. Pagal mūsų receptą siūlome šią žuvį kepti ant grotelių, papildydami ją žalių daržovių garnyru.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite ir šiek tiek pasūdykite. Atsargiai suberkite briuselinius kopūstus į verdantį vandenį, sumažinkite ugnį ir virkite juos 5 minutes. Tada nusausinkite kopūstus į sietelį ir leiskite nutekėti vandens pertekliui.
Žingsnis 2
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite kopūstus ir 5 minutes kepkite daržoves ant vidutinės ugnies. Tada į kopūstus sudėkite česnaką ir kepkite, kol kopūstai įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 4
Cukinijas supjaustykite apskritais griežinėliais. Įkaitinkite grilio keptuvę su sviestu. Sudėkite cukinijas ant grotelių ir kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Į dubenį įmuškite kiaušinį ir suplakite jį šakute. Žuvį pamerkite į kiaušinį iš abiejų pusių.
Žingsnis 6
Nuimkite cukinijas nuo kaitlentės. Žuvį pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, tada apvoliokite sezamo sėklose ir dėkite ant grotelių. Tilapiją kepkite ant grotelių po 5 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinė.
Žingsnis 7
Sudėkite visus ingredientus į lėkštę. Apšlakstykite patiekalą česnakiniu briuselinių kopūstų aliejumi ir patiekite.
Kategorijos