Publikavimo data: 2024-04-09
Tinginių įdaryti kopūstai grietinės padaže
Tingūs kopūstai su grietinės padažu ruošiami paprastai, nes maltos mėsos nereikia vynioti į kopūstų lapus. Patiekalas būna kvapnus, švelnus, skanus. Tokius įdarytus kopūstus galite kepti pietums arba vakarienei. Receptas patiks tiems, kurie nemėgsta sudėtingų patiekalų ruošimo būdų, bet laikosi naudingų medžiagų balanso patiekaluose. O juk įdaryti kopūstai yra kaip tik toks maistingas užkandis. Juose harmoningai dera ryžiai, daržovės ir mėsa.
Žingsnis 1
Tinkamo dydžio dubenyje sumaišykite maltą mėsą, paruoštus kopūstus ir ryžius, svogūnus. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įberkite maltų juodųjų pipirų. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Atskiroje keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūną ir morkas, kol jos taps auksinės spalvos (5 min.). Sudėkite grietinę, česnaką, džiovintus bazilikus ir druską. Supilkite miltus ir gerai išmaišykite. Palaipsniui supilkite karštą vandenį, nenustodami maišyti. Virkite 2-3 minutes. Nuimkite padažą nuo ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarytus kopūstus. Suformuokite norimo dydžio pailgos formos kotletus. Sudėkite juos į kepimo formą. Kepkite 15 minučių 180C temperatūroje. Tada išimkite formą, užpilkite grietinės padažu ir dar 15 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos