Tinginių įdaryti kopūstai grietinės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Tinginių įdaryti kopūstai grietinės padaže

Tingūs kopūstai su grietinės padažu ruošiami paprastai, nes maltos mėsos nereikia vynioti į kopūstų lapus. Patiekalas būna kvapnus, švelnus, skanus. Tokius įdarytus kopūstus galite kepti pietums arba vakarienei. Receptas patiks tiems, kurie nemėgsta sudėtingų patiekalų ruošimo būdų, bet laikosi naudingų medžiagų balanso patiekaluose. O juk įdaryti kopūstai yra kaip tik toks maistingas užkandis. Juose harmoningai dera ryžiai, daržovės ir mėsa.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
114 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tinginių įdaryti kopūstai grietinės padaže Žingsnis 1
Tinkamo dydžio dubenyje sumaišykite maltą mėsą, paruoštus kopūstus ir ryžius, svogūnus. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įberkite maltų juodųjų pipirų. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 2

Tinginių įdaryti kopūstai grietinės padaže Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Atskiroje keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūną ir morkas, kol jos taps auksinės spalvos (5 min.). Sudėkite grietinę, česnaką, džiovintus bazilikus ir druską. Supilkite miltus ir gerai išmaišykite. Palaipsniui supilkite karštą vandenį, nenustodami maišyti. Virkite 2-3 minutes. Nuimkite padažą nuo ugnies.

Žingsnis 3

Tinginių įdaryti kopūstai grietinės padaže Žingsnis 3
Paruoškite įdarytus kopūstus. Suformuokite norimo dydžio pailgos formos kotletus. Sudėkite juos į kepimo formą. Kepkite 15 minučių 180C temperatūroje. Tada išimkite formą, užpilkite grietinės padažu ir dar 15 minučių pašaukite į orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos