Publikavimo data: 2024-04-08
Tinginių įdaryti kopūstai orkaitėje
Jei nėra noro vartyti lapų, visada galite iškepti tingus įdarytus kopūstus orkaitėje. Šis būdas gerokai sutrumpins laiką virtuvėje, o žingsnis po žingsnio pateiktas receptas supaprastins užduotį. Kaip paruošti faršą, į kurio sudėtį pagal receptą įeina malta mėsa ir ryžiai, žino beveik visi. Tačiau tas pats faršas taps ir pagrindiniu garnyru, jei į jį pridėsite smulkintų kopūstų su daržovėmis ir suformuosite būsimus įdarytus kopūstus.
Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Į įkaitintą keptuvę su augaliniu arba alyvuogių aliejumi dėkite tik morkas, nes jos kepa ilgiau. Kai tik jos suminkštės, sudėkite svogūną. Kepkite ant silpnos ugnies 5 minutes, nuolat maišydami, kad daržovės tolygiai iškeptų.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarytų kopūstų pagrindą. Į gilų dubenį sudėkite ryžius, maltą mėsą, smulkiai supjaustytus kopūstus ir pusę troškintų daržovių. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įdėkite česnako ir kruopščiai išmaišykite rankomis. Įdėkite minkštą sviestą ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarytus kopūstus. Iš paruoštos maltos mėsos suformuokite kotletus. Galite suteikti jiems bet kokią formą (ovalo, apvalią).Įdarytus kopūstus sudėkite į kepimo formą. Į keptuvėje likusias daržoves suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Daržovių mišinį sudėkite ant įdarytų kopūstų.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite pomidorų pastą su grietine ir vandeniu. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė.
Žingsnis 5
Kepkite orkaitėje. Padažu apliekite įdarytus kopūstus. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 60 minučių.
Kategorijos