Tinginių įdaryti kopūstai orkaitėje su kviečių kruopomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Tinginių įdaryti kopūstai orkaitėje su kviečių kruopomis

Orkaitėje kepti kopūstai iš kvietinių kruopų yra labai sotus ir skanus patiekalas, pagamintas iš kiaulienos ir jautienos maltos mėsos, baltagūžių kopūstų, kvietinių kruopų, svogūnų, morkų, vištienos kiaušinių, pomidorų pastos ir grietinės, pagal skonį pagardintas druska ir maltais juodaisiais pipirais. Šį patiekalą galima patiekti visai šeimai per vakarienę ar pietus, nes jame vienu metu derinamas ir garnyras, ir mėsa.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
143 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.47/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Tinginių įdaryti kopūstai orkaitėje su kviečių kruopomis Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite kopūstus ir 3 minutes užpilkite karštu vandeniu, tada nusausinkite sietelyje. Svogūnus ir morkas nulupkite, smulkiai supjaustykite ir kepkite saulėgrąžų aliejuje apie 5 min. Dubenyje sumaišykite visus ingredientus. Įmuškite 2 kiaušinius, įberkite pipirų ir druskos. Sumaišykite visus ingredientus.

Žingsnis 2

Tinginių įdaryti kopūstai orkaitėje su kviečių kruopomis Žingsnis 2
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Suformuokite kotletus, sudėkite juos į kepimo indą ne per daug glaudžiai vieną prie kito. Dėkite įdarytus kopūstus į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 10 minučių.

Žingsnis 3

Tinginių įdaryti kopūstai orkaitėje su kviečių kruopomis Žingsnis 3
Giliame inde sumaišykite pomidorų pastą, grietinę ir pusę litro vandens. Išimkite iš orkaitės įdarytus kopūstus, supilkite paruoštą padažą, įdėkite lauro lapą. Padažas turi beveik visiškai uždengti įdarytus kopūstus. Pašaukite juos į orkaitę dar 40 minučių. Patiekalas paruoštas. Patiekite su grietine ir šviežiomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, kopūstų sezonas, morkų sezonas, česnakų sezonas, įdaryti kopūstai, receptų knyga, įdaryti kopūstai, kopūstų vakarienė

Kategorijos