Publikavimo data: 2025-08-17
Tinginių įdaryti kopūstai orkaitėje su kviečių kruopomis
Orkaitėje kepti kopūstai iš kvietinių kruopų yra labai sotus ir skanus patiekalas, pagamintas iš kiaulienos ir jautienos maltos mėsos, baltagūžių kopūstų, kvietinių kruopų, svogūnų, morkų, vištienos kiaušinių, pomidorų pastos ir grietinės, pagal skonį pagardintas druska ir maltais juodaisiais pipirais. Šį patiekalą galima patiekti visai šeimai per vakarienę ar pietus, nes jame vienu metu derinamas ir garnyras, ir mėsa.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite kopūstus ir 3 minutes užpilkite karštu vandeniu, tada nusausinkite sietelyje. Svogūnus ir morkas nulupkite, smulkiai supjaustykite ir kepkite saulėgrąžų aliejuje apie 5 min. Dubenyje sumaišykite visus ingredientus. Įmuškite 2 kiaušinius, įberkite pipirų ir druskos. Sumaišykite visus ingredientus.
Žingsnis 2
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Suformuokite kotletus, sudėkite juos į kepimo indą ne per daug glaudžiai vieną prie kito. Dėkite įdarytus kopūstus į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 10 minučių.
Žingsnis 3
Giliame inde sumaišykite pomidorų pastą, grietinę ir pusę litro vandens. Išimkite iš orkaitės įdarytus kopūstus, supilkite paruoštą padažą, įdėkite lauro lapą. Padažas turi beveik visiškai uždengti įdarytus kopūstus. Pašaukite juos į orkaitę dar 40 minučių. Patiekalas paruoštas. Patiekite su grietine ir šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos