Publikavimo data: 2025-08-17
Tinginių įdaryti kopūstai pitos duonoje
Orkaitėje kepti lavašu įdaryti kopūstai yra neįprastas ir skanus patiekalas, kurį sudaro malta kiauliena, baltagūžiai kopūstai, svogūnai, morkos, ryžiai, augalinis aliejus, lavašas su kečupu, sūriu, druska ir maltais juodaisiais pipirais pagal skonį. Šiuo patiekalu per vakarienę ar pietus galima pavaišinti visą šeimą, nes jame vienu metu dera ir garnyras, ir mėsa.
Žingsnis 1
Nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite svogūną nedideliais gabalėliais. Nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite morkas stambia tarka. Susmulkintus ingredientus kepkite saulėgrąžų aliejuje apie 7-10 minučių. Kitoje keptuvėje 10 minučių pakepinkite maltą mėsą.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite faršą, ryžius ir keptas daržoves. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų ir druskos. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoštą įdarą dėkite ant pitos ir susukite į ritinėlį. Tą patį padarykite su kiekvienu pitos lakštu. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Paruoštus suktinukus sudėkite ant kepimo skardos, aptepkite kečupu ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
Kategorijos