Publikavimo data: 2025-08-19
Tinginių įdaryti kopūstai su hopli-suneli
Tinginius įdarytus kopūstus kepdavau orkaitėje, bet pažįstamas pasidalijo tokių įdarytų kopūstų keptuvėje receptu. Dabar juos gaminsiu tik tokiu būdu, o receptu pasidalysiu su jumis.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite 1 svogūną. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės, ir perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Tuo pačiu metu smulkiai supjaustykite kopūstus. Pagardinkite kopūstus 1 valgomuoju šaukštu druskos ir maišykite, kol kopūstai pradės leisti sultis.
Žingsnis 3
Antrąjį svogūną susmulkinkite blenderiu. Sudėkite svogūną į kopūstus.
Žingsnis 4
Nuplaukite žalius ryžius ir suberkite juos į kopūstus. Įdėkite 1 kiaušinį, maltą mėsą, 1 arbatinį šaukštelį hopli-suneli, šviežiai maltų juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Iš maltos mėsos suformuokite maždaug vienodo dydžio rutuliukus. Į gilią keptuvę įdėkite įdarytus kopūstus.
Žingsnis 6
Ant jų uždėkite svogūnų ir morkų kepsnius.
Žingsnis 7
Įjunkite ugnį ir supilkite įdarytus kopūstus su pomidorų tyre. Tada supilkite 500 ml verdančio vandens, įberkite druskos, pipirų, paprikos ir lauro lapą.
Žingsnis 8
Sumažinkite kaitrą, uždenkite dangčiu ir troškinkite lygiai 30 minučių.
Kategorijos