Publikavimo data: 2025-08-18
Tinginių įdaryti kopūstai, virti kiaušiniai ir žolelės
Dažnai neturite pakankamai laiko gaminti pilnaverčius įdarytus kopūstus. Tuomet į pagalbą ateis tinginių įdarytų kopūstų receptas, kurio viduje rasite net staigmeną! Šie kotletai su kopūstais, žolelėmis ir virtais kiaušiniais viduje savo skoniu primena klasikinius įdarytus kopūstus, tačiau jiems paruošti reikia daug mažiau laiko.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną. Sumaišykite maltą jautieną su smulkintu svogūnu, druska ir pipirais. Į maltą mėsą įmuškite 2 kiaušinius. Viską gerai išmaišykite. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Smulkiai susmulkinkite kopūstus. Keptuvėje su puse puodelio vandens 10-15 min. troškinkite. Tuomet nusausinkite juos sietelyje. Virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, kopūstus, smulkiai supjaustytas žoleles, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paimkite maždaug 2 valgomuosius šaukštus maltos mėsos ir suformuokite iš jos plokštainį. Į vidurį įdėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir sujungkite įdaro kraštus. Šiek tiek pakočiokite koldūną rankose, kad gautųsi kotleto forma. Taip iš visos maltos mėsos pagaminkite įdarytus kopūstus.
Žingsnis 4
Į paruoštą kepimo indą sudėkite tingus įdarytus kopūstus. Pabarstykite juos tarkuotu sūriu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Kategorijos