Publikavimo data: 2025-08-17
Tingūs koldūnai su bulvėmis
Gaminama labai paprastai ir greitai. Skanūs, kaip tikri koldūnai.
Žingsnis 1
Nulupkite 400 g bulvių ir išvirkite košę. Druska.
Žingsnis 2
Svogūną nulupkite, supjaustykite ir 3-4 minutes pakepinkite keptuvėje svieste ant mažiausios ugnies.
Žingsnis 3
Sutarkuokite virtas bulves, sudėkite kepintus svogūnus ir truputį sviesto. Palikite atvėsti.
Žingsnis 4
Į atvėsusią tyrę įmuškite 1 kiaušinį, po truputį suberkite miltus ir šakute išminkykite tešlą.
Žingsnis 5
Tada įberkite šaukštą sodos (be kaupo), pašlakstykite actu, gerai išmaišykite ir toliau berkite miltus, kol tešla sutirštės.
Žingsnis 6
Į tešlą įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, maždaug 1 valgomąjį šaukštą.
Žingsnis 7
Tešla bus paruošta, kai bus tirštos konsistencijos ir nelips prie rankų.
Žingsnis 8
Supjaustykite tešlą gabalėliais ir susukite juos į dešreles. Supjaustykite nedideliais koldūnais, nes virdami jie padidės.
Žingsnis 9
Koldūnus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 3-4 minutes.
Žingsnis 10
Gausite tiek koldūnų. Dėkite juos į šaldiklį.
Kategorijos