Tingūs koldūnai su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Tingūs koldūnai su bulvėmis

Gaminama labai paprastai ir greitai. Skanūs, kaip tikri koldūnai.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
214 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Tingūs koldūnai su bulvėmis Žingsnis 1
Nulupkite 400 g bulvių ir išvirkite košę. Druska.

Žingsnis 2

Tingūs koldūnai su bulvėmis Žingsnis 2
Svogūną nulupkite, supjaustykite ir 3-4 minutes pakepinkite keptuvėje svieste ant mažiausios ugnies.

Žingsnis 3

Tingūs koldūnai su bulvėmis Žingsnis 3
Sutarkuokite virtas bulves, sudėkite kepintus svogūnus ir truputį sviesto. Palikite atvėsti.

Žingsnis 4

Tingūs koldūnai su bulvėmis Žingsnis 4
Į atvėsusią tyrę įmuškite 1 kiaušinį, po truputį suberkite miltus ir šakute išminkykite tešlą.

Žingsnis 5

Tingūs koldūnai su bulvėmis Žingsnis 5
Tada įberkite šaukštą sodos (be kaupo), pašlakstykite actu, gerai išmaišykite ir toliau berkite miltus, kol tešla sutirštės.

Žingsnis 6

Tingūs koldūnai su bulvėmis Žingsnis 6
Į tešlą įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, maždaug 1 valgomąjį šaukštą.

Žingsnis 7

Tingūs koldūnai su bulvėmis Žingsnis 7
Tešla bus paruošta, kai bus tirštos konsistencijos ir nelips prie rankų.

Žingsnis 8

Tingūs koldūnai su bulvėmis Žingsnis 8
Supjaustykite tešlą gabalėliais ir susukite juos į dešreles. Supjaustykite nedideliais koldūnais, nes virdami jie padidės.

Žingsnis 9

Tingūs koldūnai su bulvėmis Žingsnis 9
Koldūnus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 3-4 minutes.

Žingsnis 10

Tingūs koldūnai su bulvėmis Žingsnis 10
Gausite tiek koldūnų. Dėkite juos į šaldiklį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, koldūnai, bendri alergenai, pietūs, vakarienė, sezonas žalumynai, sezonas kopūstai, sezonas morkos, sezonas česnakai, receptų knyga, vakarienė su kopūstais, koldūnai su kiaušiniu

Kategorijos