Tingūs koldūnai su varške ir žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Tingūs koldūnai su varške ir žolelėmis

Tinginių koldūnai yra skanūs, maistingi, greiti ir sveiki pusryčiai. Juk varškėje yra daug organizmui reikalingų medžiagų ir mikroelementų. O žalumynai yra unikalus ir naudingas produktas. Iš varškės galima paruošti įvairių patiekalų, šiandien gaminsime tinginius koldūnus.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
195 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Tingūs koldūnai su varške ir žolelėmis Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite žoleles. Tinka bet kas pagal jūsų skonį.

Žingsnis 2

Tingūs koldūnai su varške ir žolelėmis Žingsnis 2
Perkelkite varškę į dubenį, sudėkite į ją trynius, druską, smulkiai supjaustytas žoleles ir viską gerai išmaišykite šakute.

Žingsnis 3

Tingūs koldūnai su varške ir žolelėmis Žingsnis 3
Tada į varškės masę supilkite persijotus miltus ir viską išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Tingūs koldūnai su varške ir žolelėmis Žingsnis 4
Užminkykite tešlą.

Žingsnis 5

Tingūs koldūnai su varške ir žolelėmis Žingsnis 5
Pabarstykite lentą miltais ir iš tešlos suformuokite skrituliuką.

Žingsnis 6

Tingūs koldūnai su varške ir žolelėmis Žingsnis 6
Tada supjaustykite tešlos ryšulėlį maždaug 1 cm storio gabalėliais.

Žingsnis 7

Tingūs koldūnai su varške ir žolelėmis Žingsnis 7
Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite, pasūdykite ir atsargiai sudėkite į jį koldūnus, maišydami, kad nesuliptų vienas prie kito.

Žingsnis 8

Tingūs koldūnai su varške ir žolelėmis Žingsnis 8
Kai koldūnai išplauks, virkite juos 2 min. Išvirusius koldūnus išimkite skepetaite, sudėkite į lėkštę ir užpilkite sviestu arba ištirpintu sviestu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, koldūnai, bendri alergenai, pietūs, vakarienė, sezonas žalumynai, sezonas kopūstai, sezonas morkos, sezonas česnakai, receptų knyga, vakarienė su kopūstais, koldūnai su kiaušiniu

Kategorijos