Publikavimo data: 2025-08-19
Tingūs koldūnai su varške ir žolelėmis
Tinginių koldūnai yra skanūs, maistingi, greiti ir sveiki pusryčiai. Juk varškėje yra daug organizmui reikalingų medžiagų ir mikroelementų. O žalumynai yra unikalus ir naudingas produktas. Iš varškės galima paruošti įvairių patiekalų, šiandien gaminsime tinginius koldūnus.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite žoleles. Tinka bet kas pagal jūsų skonį.
Žingsnis 2
Perkelkite varškę į dubenį, sudėkite į ją trynius, druską, smulkiai supjaustytas žoleles ir viską gerai išmaišykite šakute.
Žingsnis 3
Tada į varškės masę supilkite persijotus miltus ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Užminkykite tešlą.
Žingsnis 5
Pabarstykite lentą miltais ir iš tešlos suformuokite skrituliuką.
Žingsnis 6
Tada supjaustykite tešlos ryšulėlį maždaug 1 cm storio gabalėliais.
Žingsnis 7
Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite, pasūdykite ir atsargiai sudėkite į jį koldūnus, maišydami, kad nesuliptų vienas prie kito.
Žingsnis 8
Kai koldūnai išplauks, virkite juos 2 min. Išvirusius koldūnus išimkite skepetaite, sudėkite į lėkštę ir užpilkite sviestu arba ištirpintu sviestu.
Kategorijos