Publikavimo data: 2024-06-09
Tingus pyragas su rausvąja lašiša
Mėsos ir žuvies pyragai yra ne tik originalūs, bet ir labai patogūs. Idealus receptas tiems, kurie įpratę užkandžiauti keliaudami ir nenori su savimi nešiotis katilų su kotletais. O dėl paprastos ir neįmantrios tešlos tinginio pyragas su rausvąja lašiša idealiai tinka net ir pradedantiesiems, ką tik atradusiems kepimo pasaulį.
Žingsnis 1
Dideliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, sviestą, 220 ml grietinės, kepimo miltelius ir druską. Tešlą gerai suformuokite, susukite į rutulį ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Leiskite tešlai šiek tiek pailsėti.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite bazilikus, petražoles ir krapus. Atskirame inde šakute sutrinkite rausvąją lašišą. Sumaišykite konservuotą žuvį su smulkintomis žolelėmis.
Žingsnis 3
Paruoškite pyrago įdarą. Kiaušinius suplakite su druska. Tada įpilkite 200 ml grietinės ir 2 valgomuosius šaukštus miltų. Viską suplakite šakute iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Iš likusios tešlos iškočiokite ploną sluoksnį ir įdėkite į aliejumi pateptą formą. Tolygiai paskirstykite įdarą ant formos dugno ir užpilkite grietinės padažu.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃. Pastatykite pyrago formą ant vidutinio stiprumo ugnies ir kepkite 45-50 minučių, kol viršus pasidengs auksine plutele.
Kategorijos