Tingus pyragas su rausvąja lašiša pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Tingus pyragas su rausvąja lašiša

Mėsos ir žuvies pyragai yra ne tik originalūs, bet ir labai patogūs. Idealus receptas tiems, kurie įpratę užkandžiauti keliaudami ir nenori su savimi nešiotis katilų su kotletais. O dėl paprastos ir neįmantrios tešlos tinginio pyragas su rausvąja lašiša idealiai tinka net ir pradedantiesiems, ką tik atradusiems kepimo pasaulį.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
251 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.18/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tingus pyragas su rausvąja lašiša Žingsnis 1
Dideliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, sviestą, 220 ml grietinės, kepimo miltelius ir druską. Tešlą gerai suformuokite, susukite į rutulį ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Leiskite tešlai šiek tiek pailsėti.

Žingsnis 2

Tingus pyragas su rausvąja lašiša Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite bazilikus, petražoles ir krapus. Atskirame inde šakute sutrinkite rausvąją lašišą. Sumaišykite konservuotą žuvį su smulkintomis žolelėmis.

Žingsnis 3

Tingus pyragas su rausvąja lašiša Žingsnis 3
Paruoškite pyrago įdarą. Kiaušinius suplakite su druska. Tada įpilkite 200 ml grietinės ir 2 valgomuosius šaukštus miltų. Viską suplakite šakute iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Tingus pyragas su rausvąja lašiša Žingsnis 4
Iš likusios tešlos iškočiokite ploną sluoksnį ir įdėkite į aliejumi pateptą formą. Tolygiai paskirstykite įdarą ant formos dugno ir užpilkite grietinės padažu.

Žingsnis 5

Tingus pyragas su rausvąja lašiša Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃. Pastatykite pyrago formą ant vidutinio stiprumo ugnies ir kepkite 45-50 minučių, kol viršus pasidengs auksine plutele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos