Publikavimo data: 2024-06-09
Tingus vištienos krūtinėlės pyragas
Tingus pyragas su vištienos krūtinėle - tai patiekalas tiems, kurie nemėgsta valandų valandas stovėti prie viryklės. Tačiau vis tiek mėgsta kepti, ypač su mėsos ar sotiais įdarais. Tai puikus užkandis, pusryčiai ir net vakarienė. O dėl nesudėtingo recepto jį pagaminti gali net moksleivis. Pasiimkite jį į rankas ir visada turėsite budintį patiekalą, jei turėsite labai mažai laiko ir reikės ką nors iškepti.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kiaušinius nulupkite nuo lukštų. Mėsą ir kiaušinius supjaustykite kubeliais, smulkiai sukapokite žoleles ir viską sumaišykite su pakepintais svogūnais. Į mišinį įberkite pipirų ir druskos, ir įdaras paruoštas.
Žingsnis 2
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską, cukrų, sviestą, grietinę ir gerai išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite iki vientisos masės. Tešla turi būti skysta, panaši į blynų ar blynelių.
Žingsnis 3
Formą išklokite pergamentiniu popieriumi, patepkite saulėgrąžų aliejumi, supilkite pusę tešlos į formą ir tolygiai paskirstykite ant dugno. Ant tešlos plonu sluoksniu užtepkite įdaro, užpildykite likusiu įdaru ir išlyginkite viršutinį sluoksnį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros ir kepkite, kol iškeps, apie 40 minučių.
Kategorijos