Tinkamas kišas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Tinkamas kišas

Kišas yra tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas. Įdaro pagrindą sudaro kiaušiniai, lengvai išplakti su grietinėle. Dažnai dedama stambiai tarkuoto Gruyère sūrio. Jo skonis artimiausias ementalio skoniui. Tačiau kišui galima naudoti lengvas, mažai kaloringas sūrio rūšis, pavyzdžiui, "Gaudette" arba "Adygeysky". PP kvišo recepte naudokite nugriebtą ir sausą varškę. Drėgnas produktas verčia gerokai padidinti miltų dozę, o tai padidina kepinių kaloringumą.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
133 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tinkamas kišas Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą brokolių kišui. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įpilkite alyvuogių aliejaus ir druskos. Supilkite smulkiagrūdę varškę. Tešlai skirtus ingredientus šakute suminkykite į vientisą masę. Supilkite kukurūzų miltus ir avižinius miltus. Išmaišykite tešlą. Tada atkreipkite dėmesį į konsistenciją: turite gauti minkštą, bet nelipnią masę. Jei reikia, įberkite daugiau miltų.

Žingsnis 2

Tinkamas kišas Žingsnis 2
Iškeptam vištienos kišui pagaminkite duonos krepšelį. Tešlą sudėkite į kepimo indą. Ant dugno paskleiskite tolygų sluoksnį, palikdami 2-3 cm aukščio kraštą. Visą plotą subadykite šakute. Kol kepa įdaras, formą įdėkite į šaldytuvą. Tai užtruks apie 30 minučių.

Žingsnis 3

Tinkamas kišas Žingsnis 3
Apkepkite įdaro sudedamąsias dalis. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepkite svogūną, kol jis taps auksinis, apie 5-7 minutes. Sudėkite brokolius ir kepkite apie 5 minutes. Tada į daržoves sudėkite vištienos filė. Maišydami kepkite, kol mėsos gabaliukai iš visų pusių pabals. Į pusiau iškepusią vištieną sudėkite grybus ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol išgaruos drėgmė. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 4

Tinkamas kišas Žingsnis 4
Paruoškite grybų kišo įdarą. Įmuškite kiaušinį ir supilkite į jį jogurtą, išmaišykite. Sudėkite tarkuotą sūrį. Švelniai pasūdykite ir pagardinkite maltais pipirais.

Žingsnis 5

Tinkamas kišas Žingsnis 5
Į smėlėtą krepšį sudėkite kišo įdarą. Išimkite formą su miltiniu pagrindu iš šaldytuvo ir įdėkite ją į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 minučių. Tada ant išdžiūvusios tešlos dėkite įdarą, tolygiai paskirstydami jį po visą plotą. Ant įdaro supilkite jogurto mišinį. Siųskite pp kišą su vištiena ir grybais į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos