Publikavimo data: 2024-05-25
Tiršta abrikosų uogienė
Kad paruošta uogienė būtų skanesnė ir sveikesnė, rekomenduojama naudoti tik prinokusius abrikosus. Tačiau pernokę vaisiai taip pat netinka uogienei gaminti, nes gali pakenkti jos skoniui ir galiojimo laikui. Nuo abrikosų geriau nenuimti odelės, joje yra daug vitaminų, kurių bus kaip tik žiemai.
Žingsnis 1
Abrikosų puseles sudėkite į puodą sunkiu dugnu. Supilkite cukrų ir išmaišykite. Abrikosus ir cukrų sutrinkite panardinamuoju maišytuvu.
Žingsnis 2
Keptuvę statykite ant didžiausios ugnies ir užvirinkite abrikosų tyrę. Tada iš karto sumažinkite ugnį iki silpnos ir retkarčiais pamaišydami virkite abrikosų tyrę apie 30-40 minučių.
Žingsnis 3
Patikrinkite, ar uogienė yra tinkama, kelis lašus lašindami ant lėkštutės, jei uogienė neišsisklaido, vadinasi, ji jau paruošta. Jei lašai nuteka, uogienę reikia virti dar kelias minutes. Paruoštą abrikosų uogienę supilstykite į stiklainius.
Kategorijos