Tiršta abrikosų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Tiršta abrikosų uogienė

Kad paruošta uogienė būtų skanesnė ir sveikesnė, rekomenduojama naudoti tik prinokusius abrikosus. Tačiau pernokę vaisiai taip pat netinka uogienei gaminti, nes gali pakenkti jos skoniui ir galiojimo laikui. Nuo abrikosų geriau nenuimti odelės, joje yra daug vitaminų, kurių bus kaip tik žiemai.
Gaminimo laikas
350 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
203 kcal.
Angliavandeniai
54 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tiršta abrikosų uogienė Žingsnis 1
Abrikosų puseles sudėkite į puodą sunkiu dugnu. Supilkite cukrų ir išmaišykite. Abrikosus ir cukrų sutrinkite panardinamuoju maišytuvu.

Žingsnis 2

Tiršta abrikosų uogienė Žingsnis 2
Keptuvę statykite ant didžiausios ugnies ir užvirinkite abrikosų tyrę. Tada iš karto sumažinkite ugnį iki silpnos ir retkarčiais pamaišydami virkite abrikosų tyrę apie 30-40 minučių.

Žingsnis 3

Tiršta abrikosų uogienė Žingsnis 3
Patikrinkite, ar uogienė yra tinkama, kelis lašus lašindami ant lėkštutės, jei uogienė neišsisklaido, vadinasi, ji jau paruošta. Jei lašai nuteka, uogienę reikia virti dar kelias minutes. Paruoštą abrikosų uogienę supilstykite į stiklainius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos