Tofu namuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Tofu namuose

Tofu gamybos namuose procesas pagal receptą beveik nesiskiria nuo sūrio gamybos ir apima fermentacijos etapą, kurio metu iš sojos varškės pašalinamas skysčio perteklius. Klasikinis tofu sūris yra augalinis produktas. Tačiau jis būna labai įvairaus kietumo ir tekstūros, todėl yra universalus įvairių patiekalų ingredientas. Jis yra beskonis, todėl jį galima naudoti su įvairiais padažais, prieskoniais ir pagardais beveik bet kokiam maisto ruošimo būdui.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
53 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Sojos pupelės
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tofu namuose Žingsnis 1
Paruoškite sojų pieną. Sojos užpilą perkoškite per tankų audeklą ir išspauskite išspaudas. Sojų pieną užvirinkite, retkarčiais pamaišydami, kad jis nesudegtų ir "neišbėgtų". Užvirus sumažinkite ugnį.

Žingsnis 2

Tofu namuose Žingsnis 2
Pereikite prie pieno putų plakimo. Citrinos rūgštį atskieskite 2 valgomaisiais šaukštais šilto virinto vandens ir maišydami supilkite į pieną. Kai pienas suraugės, varškę perkoškite į tą patį audeklą, per kurį buvo perkoštas pienas. Šiame etape varškė turėtų atsiskirti ir nusėsti ant dugno.

Žingsnis 3

Tofu namuose Žingsnis 3
Leiskite išrūgoms nutekėti. Suriškite audeklą mazgu ir pakabinkite, kad likusios išrūgos nubėgtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos