Publikavimo data: 2024-04-08
Tofu namuose
Tofu gamybos namuose procesas pagal receptą beveik nesiskiria nuo sūrio gamybos ir apima fermentacijos etapą, kurio metu iš sojos varškės pašalinamas skysčio perteklius. Klasikinis tofu sūris yra augalinis produktas. Tačiau jis būna labai įvairaus kietumo ir tekstūros, todėl yra universalus įvairių patiekalų ingredientas. Jis yra beskonis, todėl jį galima naudoti su įvairiais padažais, prieskoniais ir pagardais beveik bet kokiam maisto ruošimo būdui.
Žingsnis 1
Paruoškite sojų pieną. Sojos užpilą perkoškite per tankų audeklą ir išspauskite išspaudas. Sojų pieną užvirinkite, retkarčiais pamaišydami, kad jis nesudegtų ir "neišbėgtų". Užvirus sumažinkite ugnį.
Žingsnis 2
Pereikite prie pieno putų plakimo. Citrinos rūgštį atskieskite 2 valgomaisiais šaukštais šilto virinto vandens ir maišydami supilkite į pieną. Kai pienas suraugės, varškę perkoškite į tą patį audeklą, per kurį buvo perkoštas pienas. Šiame etape varškė turėtų atsiskirti ir nusėsti ant dugno.
Žingsnis 3
Leiskite išrūgoms nutekėti. Suriškite audeklą mazgu ir pakabinkite, kad likusios išrūgos nubėgtų.
Kategorijos