Publikavimo data: 2025-08-20
Tofu varškės apkepas
Po to, kai tapau vegane ir mane įkvėpė tofu sūrio pyrago receptas, nusprendžiau panašiai veganizuoti mūsų šeimos troškinio receptą. Kiaušinius ir cukrų pakeičiau pernokusiais bananais, tofu varške, pridėjau citrinos sulčių, kad varškė būtų rūgštesnė, ir šiek tiek augalinio pieno, kad skonis būtų švelnesnis. Šis apkepas patiks visiems varškės desertų mėgėjams, tiems, kurie pasninkauja, laikosi veganiškos dietos ar tiesiog mažina gyvūninės kilmės produktų vartojimą.
Žingsnis 1
Sudėkite tofu į dubenį, padalykite jį į mažus gabalėlius (galite sulaužyti rankomis arba supjaustyti kubeliais), sudėkite bananą (galite sulaužyti rankomis arba supjaustyti apskritimais), citrinos sultis ir augalinį pieną, viską sumaišykite trintuvu iki vientisos konsistencijos, maišymo laikas priklauso nuo trintuvo galingumo, mano panardinamasis trintuvas susitvarko maždaug per 3 minutes.
Žingsnis 2
Į gautą mišinį suberkite manų kruopas ir išmaišykite šaukštu, tada suberkite sultenes.
Žingsnis 3
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 4
Gautą tešlą sudėkite į formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Žingsnis 5
Po 40 minučių ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti apie pusvalandį, priklausomai nuo kambario temperatūros.
Kategorijos