Publikavimo data: 2024-05-19
Tortas biskvitas
Tinkamai iškeptas sausainis pasižymi lengvumu ir lengvumu. Kad tešla pavyktų, naudokite šviežius produktus. Klasikinis biskvitas gaminamas iš aukščiausios rūšies kvietinių miltų, tačiau kartais dalis jų pakeičiama manų kruopomis arba krakmolu. Dėl to tešlos tekstūra tampa erdvi, o gatavas gaminys gaunasi trapus. Pyrago biskvito receptas yra paprastas. O naminis biskvitas, sultingas ir skanus, taps jūsų kulinarinių kūrinių pagrindu.
Žingsnis 1
Trynius su cukrumi plakite mikseriu, kol masė taps vientisa ir puri.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje suplakite kiaušinių baltymus. Jų tūris turėtų padidėti 2,5-3 kartus.
Žingsnis 3
Į trynių masę dalimis pakaitomis su persijotais miltais įmaišykite išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite paviršių. Dėkite formą į orkaitę ir kepkite sausainius, kol jie taps auksiniai, apie 25 minutes. Pirmąsias 15 minučių neatidarykite orkaitės, kad oras nesušaltų. Keksą pradurkite dantų krapštuku, ant jo neturėtų likti tešlos.
Žingsnis 5
Kempinę iš formos išimkite tik tada, kai ji visiškai atvės. Atsargiai peiliu braukite palei formos šonus ir atskirkite biskvitą. Saugokite, kad nepažeistumėte švelnios plutos.
Kategorijos