Publikavimo data: 2024-05-12
Tortas "Skaitmuo"
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį aukštais kraštais sudėkite medų, suberkite cukrų ir druską, išmaišykite ir įmuškite kiaušinį. Įdėkite sviestą, išmaišykite ir pašildykite mišinį iki virimo, tada suberkite sodą. Atvėsinkite mišinį iki kambario temperatūros ir maišydami supilkite pusę miltų. Kitą pusę miltų supilkite ant stalo ir sudėkite ant jo tešlą. Minkykite tešlą, kol ji bus minkšta, bet elastinga. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragus. Ant pergamentinio popieriaus nupieškite skaičiaus formos trafaretą. Iškočiokite maždaug 3-5 mm storio tešlą, uždėkite trafaretą ir išpjaukite pyragėlius. Pyragėlius kepkite 170 °C temperatūroje apie 10-15 min. Leiskite pyragėliams atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Kreminį sūrį, cukraus pudrą, vaniliną ir grietinėlę plakite mikseriu, kol taps tiršti ir purūs.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Į konditerinį maišelį su dideliu apvaliu antgaliu įdėkite paruoštą kremą. Ant pirmojo torto paviršiaus mažais rutuliukais užtepkite kremo. Pabarstykite riešutais ir uždėkite antrąjį tortą. Ant jo taip pat užtepkite kremo ir pabarstykite riešutais. Pakartokite šį procesą visiems kitiems tortams. Viršutinį tortą galite aptepti dar trupučiu kremo.
Kategorijos