Publikavimo data: 2024-06-08
Tradiciniai koldūnai su bulvėmis
Šis tradicinio ukrainietiško patiekalo receptas išlaikė laiko išbandymą. Vareniki gali būti gaminami įvairiai, tačiau plonos, minkštos tešlos ir paprasto bulvių įdaro derinys patinka absoliučiai visiems. Todėl net ir pradedančios šeimininkės gali būti tikros, kad patiekalas patiks namiškiams ir svečiams. Be to, juos lengva pagaminti, todėl pavyks iš pirmo karto.
Žingsnis 1
Tešlai užmaišyti į dubenį įpilkite 150 ml karšto vandens ir įberkite druskos. Persijotus miltus suberkite ant darbastalio. Padarykite įdubimą ir atsargiai supilkite į jį vandenį bei druską. Užminkykite tvirtą, elastingą tešlą. Minkykite, kol tešla nebelips. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir 20 minučių palikite vėsioje vietoje. Tešla pailsės, taps minkštesnė ir lankstesnė.
Žingsnis 2
Norėdami paruošti įdarą, nuluptas bulves išvirkite, kol suminkštės, ir nusausinkite. Sutrinkite bulves, pabaigoje pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Jei bulvių košė per tiršta, virdami galite įpilti kelis šaukštus bulvių sultinio. Tačiau košė neturi būti per skysta, ji turi išlaikyti formą.
Žingsnis 3
Padalykite likusią tešlą į dvi lygias dalis, kiekvieną iš jų iš eilės iškočiokite plonu sluoksniu ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus, išpjaukite apskritimus naudodami formą arba stiklinę. Į kiekvieno iš jų vidurį dėkite įdaro ir sujungkite kraštus. Koldūnai paprastai formuojami puslankiu.
Žingsnis 4
Koldūnus iš karto virkite verdančiame pasūdytame vandenyje, dėl skonio į vandenį įberkite lauro lapų ir pipirų. Kai vanduo užvirs, koldūnai išplauks, sumažinkite ugnį ir virkite 5-7 minutes. Virimo laikas priklauso nuo tešlos storio, todėl prieš išimdami koldūnus galite pabandyti vieną.
Kategorijos