Publikavimo data: 2024-05-19
Tradicinis ėrienos plovas
Avienos plovo receptą galima vadinti išties senoviniu. Jis turi šimtmečių senumo istoriją ir ne veltui aptinkamas daugelio Rytų tautų virtuvėse. Skanus, kvapnus plovas su trapiais ryžiais ir švelnia aštria aviena nusipelno vietos ant pjedestalo kaip vienas geriausių rytietiškos virtuvės patiekalų.
Žingsnis 1
Supjaustykite ėriuką stambiais 4-5 cm gabalėliais. Į įkaitintą katilą įpilkite aliejaus ir kepkite mėsą iš visų pusių, kol ji taps auksinė, tada, kai mėsa išleis daug sulčių, įjunkite didžiausią kaitrą ir kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite stambiais šiaudeliais, o svogūną - pusžiedžiais. Supjaustytas morkas suberkite į mėsą ir sumaišykite, tada sudėkite svogūnus ir kvapniuosius plovo prieskonius.
Žingsnis 3
Į katilo vidurį įdėkite nuluptą česnako galvutę ir visą aitriąją papriką, pagal skonį įberkite druskos, įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite po dangčiu dar 5 minutes, tada česnaką ir papriką reikės išimti.
Žingsnis 4
Ant mėsos lygiu sluoksniu sudėkite nuplautus ryžius ir į juos įkiškite česnako galvutę bei aitriąją papriką. Užpilkite vandeniu, kad ryžiai nuskęstų apie 1 cm, ir virkite po dangčiu dar 10 minučių, tada sumažinkite ugnį ir virkite dar 20 minučių, tada nuimkite nuo viryklės ir palikite 15 minučių pastovėti po dangčiu.
Kategorijos