Publikavimo data: 2024-06-08
Tradicinis mantas
Šis patiekalas ruošiamas paprastai ir skaniai. Restoranuose jis patiekiamas su pomidorų, česnakų arba grietinės padažu. Rytų ir Azijos šalyse mantas paprastai valgomas rankomis. Iškepę jie aptepami sviestu, kad būtų aromatingesni ir subtilesnio skonio. Įdaras būna įvairus (saldus, sūrus ar net aštrus). Mantai gaminami iš maltos mėsos. Kad būtų dar skaniau, į maltą mėsą galima įdėti kokio nors kito kombinuotojo produkto.
Žingsnis 1
Paimkite kiaulienos ir jautienos faršą ir sumaišykite, smulkiai supjaustykite svogūną ir pridėkite jį. Nuplaukite ir nulupkite bulves, jas sutarkuokite arba supjaustykite kubeliais. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą, kad pritrauktų.
Žingsnis 2
Tada atskirame dubenyje sumaišykite 3 kiaušinius, įpilkite 1/2 puodelio verdančio vandens, pagal skonį įberkite druskos ir viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Tada palaipsniui suberkite miltus ir maišykite visą mišinį tol, kol susidarys ne visai tvirtas rutuliukas. Tešla turėtų nebelipti prie rankų. Tada leiskite jai pailsėti 20 minučių.
Žingsnis 4
Tada atkirpkite gabalėlį tešlos ir suformuokite dešrelę. Ją supjaustykite gabalėliais ir iškočiokite į apskritimus. Tada į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite maltos mėsos ir formuokite mantų formas. Dėkite į garintuvą ir virkite 45 minutes.
Žingsnis 5
Paruoštus mantus sudėkite į lėkštę, apšlakstykite sviestu ir patiekite su grietine.
Kategorijos