Publikavimo data: 2025-08-16
Trapūs bulgurai keptuvėje
Keptuvėje gruzdintą bulgurą galima greitai ir lengvai paruošti. Įvairiaspalvės daržovės puikiai papildo kruopas, todėl patiekalas yra spalvingas, sultingas ir labai skanus. Savitą riešutų skonį ir aromatą papildo kepti svogūnai ir česnakai, taip pat morkos, šparaginės pupelės, pomidorai ir pipirai. Paruoštas patiekalas yra sveikas, sotus ir aromatingas. Patiekite kaip garnyrą prie vištienos ir mėsos arba kaip atskirą patiekalą.
Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Pusėje įkaitinto augalinio aliejaus 2 minutes pakepinkite svogūną. Sudėkite morkas, išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes. Sudėkite saldžiąsias paprikas, česnakų mišinį ir pupeles ir reguliariai maišydami kepkite dar apie 3 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite bulgurą. Kitoje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, supilkite bulgurą ir nuolat maišydami kepkite 2 minutes. Sudėkite pakepintas daržoves, druską, pipirus, gerai išmaišykite ir mentele išlyginkite bulgurą ir daržoves. Ant viršaus sudėkite pomidorų griežinėlius ir atsargiai užpilkite 1 puodeliu verdančio vandens. Uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
Kategorijos