Trapūs bulgurai keptuvėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Trapūs bulgurai keptuvėje

Keptuvėje gruzdintą bulgurą galima greitai ir lengvai paruošti. Įvairiaspalvės daržovės puikiai papildo kruopas, todėl patiekalas yra spalvingas, sultingas ir labai skanus. Savitą riešutų skonį ir aromatą papildo kepti svogūnai ir česnakai, taip pat morkos, šparaginės pupelės, pomidorai ir pipirai. Paruoštas patiekalas yra sveikas, sotus ir aromatingas. Patiekite kaip garnyrą prie vištienos ir mėsos arba kaip atskirą patiekalą.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
159 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Trapūs bulgurai keptuvėje Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Pusėje įkaitinto augalinio aliejaus 2 minutes pakepinkite svogūną. Sudėkite morkas, išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes. Sudėkite saldžiąsias paprikas, česnakų mišinį ir pupeles ir reguliariai maišydami kepkite dar apie 3 minutes.

Žingsnis 2

Trapūs bulgurai keptuvėje Žingsnis 2
Paruoškite bulgurą. Kitoje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, supilkite bulgurą ir nuolat maišydami kepkite 2 minutes. Sudėkite pakepintas daržoves, druską, pipirus, gerai išmaišykite ir mentele išlyginkite bulgurą ir daržoves. Ant viršaus sudėkite pomidorų griežinėlius ir atsargiai užpilkite 1 puodeliu verdančio vandens. Uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos