Pasidalysiu vienu iš liaudies receptų iš Vidurinės Azijos. Šis receptas buvo perduodamas iš kartos į kartą. Pilavas gaunasi trapus ir minkštas.
Žingsnis 1
Ryžius nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu.
Žingsnis 2
Nulupkite morkas ir svogūnus. Svogūnus supjaustykite kubeliais, o morkas - ilgomis juostelėmis.
Žingsnis 3
Mėsą apdorokite ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Įkaitinkite katilą arba kitą storadugnę keptuvę ant kaitlentės. Į įkaitusį katilą supilkite aliejų ir kaitinkite.
Žingsnis 5
Įkaitintame aliejuje pradėkite kepti mėsą, kol ji "užsidarys", t. y. lengvai apskrus.
Žingsnis 6
Į katilą suberkite svogūnus. Kepkite, kol suminkštės. Sudėkite morkas ir kepkite, kol morkos sumažės ir suminkštės. Jei reikia, įpilkite daugiau saulėgrąžų aliejaus.
Žingsnis 7
Užvirinkite vandenį.
Žingsnis 8
Nusunkite vandenį nuo ryžių, įberkite druskos, įpilkite žiros ir išmaišykite mišinį.
Žingsnis 9
Ant mėsos, svogūnų, morkų supilkite ryžius ir išlyginkite.
Žingsnis 10
Užpilkite mišinį verdančiu vandeniu taip, kad vanduo būtų šiek tiek aukščiau ryžių. Šaukštu padėkite vandeniui pasiskirstyti po mišinį, kad skystis ne tik apsemtų ryžius, bet ir pasiektų dugną.
Žingsnis 11
Sumažinkite kaitrą iki žemiausios ribos, sandariai uždenkite dangčiu ir virkite, kol vanduo išgaruos. Maždaug po 40 minučių atidarykite dangtį ir patikrinkite, ar ryžiai išvirę ir ar dugne nėra vandens. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens, jei ryžiai kieti, ir virkite toliau.