Trapus naminis plovas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Trapus naminis plovas

Pasidalysiu vienu iš liaudies receptų iš Vidurinės Azijos. Šis receptas buvo perduodamas iš kartos į kartą. Pilavas gaunasi trapus ir minkštas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
199 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžius nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu.

Žingsnis 2

Nulupkite morkas ir svogūnus. Svogūnus supjaustykite kubeliais, o morkas - ilgomis juostelėmis.

Žingsnis 3

Mėsą apdorokite ir supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 4

Trapus naminis plovas Žingsnis 4
Įkaitinkite katilą arba kitą storadugnę keptuvę ant kaitlentės. Į įkaitusį katilą supilkite aliejų ir kaitinkite.

Žingsnis 5

Trapus naminis plovas Žingsnis 5
Įkaitintame aliejuje pradėkite kepti mėsą, kol ji "užsidarys", t. y. lengvai apskrus.

Žingsnis 6

Trapus naminis plovas Žingsnis 6
Į katilą suberkite svogūnus. Kepkite, kol suminkštės. Sudėkite morkas ir kepkite, kol morkos sumažės ir suminkštės. Jei reikia, įpilkite daugiau saulėgrąžų aliejaus.

Žingsnis 7

Užvirinkite vandenį.

Žingsnis 8

Trapus naminis plovas Žingsnis 8
Nusunkite vandenį nuo ryžių, įberkite druskos, įpilkite žiros ir išmaišykite mišinį.

Žingsnis 9

Trapus naminis plovas Žingsnis 9
Ant mėsos, svogūnų, morkų supilkite ryžius ir išlyginkite.

Žingsnis 10

Užpilkite mišinį verdančiu vandeniu taip, kad vanduo būtų šiek tiek aukščiau ryžių. Šaukštu padėkite vandeniui pasiskirstyti po mišinį, kad skystis ne tik apsemtų ryžius, bet ir pasiektų dugną.

Žingsnis 11

Sumažinkite kaitrą iki žemiausios ribos, sandariai uždenkite dangčiu ir virkite, kol vanduo išgaruos. Maždaug po 40 minučių atidarykite dangtį ir patikrinkite, ar ryžiai išvirę ir ar dugne nėra vandens. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens, jei ryžiai kieti, ir virkite toliau.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos